Jump to content

dioničar

Korisnik
  • Broj objava

    416
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Načelo možete jer javnost nije isključena, ali ipak malo vjerojatno baš zbog puno vjerovnika, za radnike obično dolazi njih nekoliko predstavnika. Možete slobodno doći u pisarnicu, ali u uredovno vrijeme.
  2. Zakon o radu: Sudska nadležnost za zabranu štrajka i isključenja s rada Članak 283. (1) Ako štrajk, odnosno isključenje s rada, obuhvaća područje samo jedne županije, o zabrani štrajka odnosno isključenja s rada, u prvom stupnju odlučuje nadležni županijski sud u vijeću sastavljenom od tri suca. (2) Ako štrajk, odnosno isključenje s rada, obuhvaća područje dviju ili više županija, o zabrani štrajka odnosno isključenja s rada u prvom stupnju odlučuje Županijski sud u Zagrebu u vijeću sastavljenom od tri suca. eto..to bi bilo to.
  3. Obveze prema komu ili čemu?, prema zakonu o trgovini, niti po propisima općenito nema obveza već poslodavac sam pravilnikom o radu, ugovorom o radu ili sistematizacijiom poslova uređuje prava, obveze i opseg poslova (za razliku od recimo državne službe gdje postoji jedinstveni propis).
  4. ...uz napomenu kako se radi o vježbeničkoj praksi, a ne o volontiranju jer je isto regulirano posebnim zakonom i odvojeno je od domene radnih odnosa.
  5. Poštovani,

    svi poslovni odnosi koje ste imali su raskinuti po zakonu, a s obzirom da imate imovine mislim da bi trebalo provesti postupak likvidacije, jer bi u suprotnom mogli osobno odgovarati za sve obveze koje nisu ispunjene prije brisanja.

  6. Poštovani, u registru GFI u FINI vidljivo je kako nisu objavljeni financijski izvještaji poduzeća za posljednje tri godine i tu je stvar čista, rok za žalbu je istekao, povrata u prijašnje stanje nema, a eventualna revizija je bespredmetna jer je rješenje utemeljeno na zakonu. Ako računovođa nekog poduzeća ne sastavi i ne preda GFI zna se što slijedi, stoga nije jasno kako niste znali za ovo?, štoviše propisana je i prekršajna odgovornost za ovakve propuste. Nadam se samo da firma koja Vam je ovo vodila ima osiguranje od odgovornosti.
  7. Poštovani, Ministarstvo financija je izdalo priopćenje u kojem navode ono što je površnim pregledom zakona očito: da se navedena naknada odnosi na dužnike u zakašnjenju koji su osobe javnog prava ili poduzetnici...
  8. Poštovani, po slovu zakona majstorski ispit potreban Vam je i u slučaju da radite u d.., osim ako ne zaposlite nekog drugog tko zadovoljava uvjete. Druga je stvar naravno što danas mnogi tako rade (bez majstorskog), pa dok ide ide.
  9. Poštovani, tako utvrđeno potraživanje možete samo pobijati tužbom i to tako da na ispitnom ročištu osporavate visinu priznatog potraživanja, a zatim pokrenuti postupak pred sudom, a koliko vidim iz upita ono još nije održano (ili možda je?). Inače, prekovremeni sati (koje treba i dokazati ulaze u 1. viši isplatni red, a ostalo ulazi u 2. viši isplatni red)
  10. Da, radi se o zastari, ali postoji mogućnost tužbe radi isplate (do 5 god ako se ček izdao radi kupovine). Ček se naplaćuje iz pokrića, o kojem jedino izdavatelj ima saznanja.
  11. Ne varate se, ali radi se o Ovršnom zakonu koji je bio na snazi do lipnja 2008.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija