Jump to content

mvk86

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala uistinu na pomoći. još samo jedno teoretsko pitanje. Ukoliko zadužnica ode u zastaru, npr.2022.godine, a kuća se proda tek 2024. godine za manji iznos od potraživanog kredita, što onda? Ili, npr.ako se kuća proda npr.2021.godine za manji iznos od kredita, a zadužnica još nije stavljena na redoslijed naplate na FINI, da li mogu očekivati zastaru zadužnice, ili se prekida vremenski tok zbog te prodaje, pa će protek za zastaru krenuti ispočetka nakon prodaje kuće?
  2. Hvala na odgovoru..da, situacija nije bajna. Zadužnica ne stoji u redoslijedu zastare, trenutno tamo imam 3 druga vjerovnika. Zadužnicu sam dobila ispisanu na onom papiru gdje stoji da se vjerovnik pokušao naplatiti, ali je vraćena vjerovniku zbog dugog proteka vremena nemogućnosti naplate (tako nešto), pa mi je to eto neka nada da neće biti ''aktivirana''. Da li znate što je po pitanju prodaje te imovine zbog koje je dizan hipotekarni kredit i potpisana zadužnica? Ukoliko se ona proda na stečajnoj dražbi za iznos koliko banka potražuje hipoteku, da li se onda zadužnica meni stavlja na naplatu ili ne? I što je sa situacijom ako se kuća proda za manji iznos nego što to banka potražuje?
  3. Poštovani, molim pomoć. Naime, moj otac je imao nekoliko građevinskih tvrtka (na mene, brata, majku i slično...), a s obzirom da je upao u neke probleme, u tvrtkama je ostalo dosta dugova. Ono što mene muči je da sam ja 2012. godine potpisala bjanko zadužnicu na milijun kuna za jedan građevinski projekt - kuća sa apartmanima na moru, koja je došla do faze roh bau, ostala tvrtka bez novaca i gradnja stala. U međuvremenu je ta tvrtka u fazi stečaja. Dakle, dizan je hipoketarni kredit za tu kuću s apartmanima, ali je dotična banka, tj.financijska ''kuća'' (čudni odnosi i poslovi, kako sam čula od majke, navodno su ljudi koji su te kredite dogovarali dobili proviziju od četrdesetak tisuća EUR-a) tražila dodatno i bjanko zadužnicu. Mene sad muči sljedeće: tata je umro prije par mjeseci, cijelo vrijeme je obećavao da će to sve riješiti, da će se kuća prodati meni maknuti teret zadužnice, od toga ništa. Prvo me zanima da li sam ja uopće smjela potpisati bjanko zadužnicu na toliko veliki iznos, s obzirom da sam u vrijeme potpisivanja iste već bila duže vrijeme u blokadi zbog tatinih dugova? Zar ne bi javni bilježnici trebali provjeriti da li sam ja uopće u stanju obvezati se takvom ispravom, ako na sebi nemam apsolutno nikakave pokretne i nepokretene imovine, i ako mi blokada iznosi pozamašan iznos? Naime, u međuvremenu sam dobila posao na neodređeno i svaki mjesec mi se skida na blokirani račun određena svota (za drugi tatin prijašnji dug). Uvidom u očevidnik sam vidjela da je ta zadužnica pokušana nekoliko puta se naplatiti sa mojih sredstava, ali je vraćena vjerovniku. Da li imam šanse da će nastupiti zastara 2022.? I što je sa kućom koja je sagrađena do roh baua? Ukoliko se ona proda na stečajnoj dražbi za iznos koliko banka potražuje hipoteku, da li se onda zadužnica meni stavlja na naplatu ili ne? I što je sa situacijom ako se kuća proda za manji iznos nego što to banka potražuje? U tom slučaju pretpostavljam da će mi aktivirati zadužnicu (naravno, ako bude sredstava na računu). Iskreno, tata me uvalio u govna, kao i ostatak obitelji, svi su u problemima, lagao nam je i obmanjivao nas da mu pomognemo samo dok ne proda nešto, a njega nismo smjeli odbiti, ne bih ulazila u detalje. Sad tek vidimo u kakvoj smo svi banani i kakvim problemima. Da još napomenem, trenutno sam blokirana od strane 3 vjerovnika, dakle, ta zadužnica je 4. po redu. Nekim mojim izračunom, tj.ovakvim tempom skidanja sredstava sa blokiranog računa, ne bi niti smjela doći na naplatu prije 2022.g. kada bi, nadam se, trebala nastupiti zastara. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija