Jump to content

omegainternet

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je omegainternet objavio

  1. Povratna informacija, ako se netko nadje u sličnoj situaciji: riječ je o nalogu za plaćanje po pravomoćnoj presudi, doći će poštom i tamo će biti navedeni podaci za uplatu. Rok za plaćanje je 15 dana...
  2. Hvala na odgovoru, a znate li vi možda o kakvom bi se tu onda nalogu radilo?
  3. Poštovani, proglašena sam krivom za kazneno djelo krivotvorenja isprave. Otići ću odmah sutra na sud vidjeti o čemu se radi, ali znate li možda koji je rok za plaćanje po presudi? Prema onome što vidim na e-gradjani piše da je na Višem sudu odluka donesena 7.1., a piše i da je pravomoćnost nastupila 20.1. Ja sam na kućnu adresu dobila presudu 21.1. Valjda nisam zakasnila..
  4. Poštovani, u rujnu prošle godine je Općinski sud donio presudu kojom sam okrivljena za odredjeno djelo, navedeno je da trebam platiti i 400 kn troškova u proračun-ok, nikakav problem. Nakon par dana sam dobila obavijest da je Državno odvjetništvo uložilo žalbu na tu presudu i misleći da će sad uslijediti neka druga presuda, nisam platila tih 400 kn. Mislila sam da će mi možda u novoj presudi biti rečeno da platim veći iznos ili tako nešto i čekala sam da vidim što će se izdogadjati. Tek sad u siječnju je stigla odluka da je potvrđena prvostupanjska presuda. To je bilo prije par dana. Mislila sam otići na sud i sad platiti tih 400 kn-nisam našla nikakve podatke za uplatu na internetu, medjutim sinoć mi je stigla obavijest na e-gradjani da je sud donio nekakav nalog. Nije mi jasno o čemu bi se tu radilo? Hoće li mi sud možda poslati nalog za plaćanje pa da pričekam još koji dan? Ili je to nešto drugo? Bojim se da sam ipak trebala platiti odmah još u rujnu tih 400 kn i da je to neki nalog za ovrhu. Ali nitko mi nije rekao da moram platiti odmah bez obzira na nepravomoćnost i žalbu! Ne bježim od plaćanja, sretna sam da se sve privelo kraju...brine me kakav je to sad nalog sudac mogao izdati? Hvala!
  5. Poštovani, u pravomoćnoj presudi mi je između ostalog navedeno da trebam uplatiti 400 kn sudskih troškova, u korist državnog proračuna.Nisam dobila uplatnicu ili neke podatke kako točno uplatiti. Znate li možda kako to uplatiti, trebam li otići na blagajnu suda ili negdje na internetu pronaći podatke za uplatu? Hvala!
  6. Poštovani, hvala na odgovoru. Je li to sigurno točna informacija? Ne trebam se otići javiti u Državno odvjetništvo/Općinski sud i tražiti dopuštenje za prelazak granice? Nisam o tome dobila nikakve informacije, čini mi se samo da su mi na ispitivanju spomenuli da ukoliko odlazim iz mjesta prebivališta na više mjeseci -to treba javiti u Odvjetništvo, ali za inozemstvo nisu ništa spominjali. Ne bih htjela da me zaustave na granici jer bih vodila dijete sa sobom na jednodnevni izlet pa bi to bila krajnje nezgodna situacija!
  7. Poštovani, protiv mene se vodi kazneni postupak radi krivotvorenja isprave. Optužnica je podignuta i potvrđena. Sve je čisto, čeka se suđenje. Zanima me mogu li ja u ovoj situaciji otići na jednodnevni put u inozemstvo, dakle isti dan bih otišla i vratila se? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija