Jump to content

bali

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Što ako sudac, iako je to bio dužan, nije dostavio podatke o nekretnini HGK-u? Nekretnina je prodana na dražbi u 2009. godini. Hvala na pomoći.
  2. Molim pomoć, prije nekoliko mjeseci imala sam manju prometnu nesreću. Bila sam neoprezna i nisam držala dovoljan razmak između vozila ispred sebe. Šteta nije bila velika, ali se vozač auta kojeg sam udarila požalio na bol u vratu i kralježnici. Udarac je stvarno bio minimalan. Uglavnom zanima me da li je policijski službenik koji je napravio očevid bio dužan pozvati hitnu pomoć? On to nije učinio, iako se vozač žalio na bolove. Sutra idem na raspravu i nekako mi se čini da će se pojavit neki nalazi doktora o teškoj ozljedi. Ne znam što da radim.
  3. Molim za pomoć. Nasljedila sam dugovanje. Za podmirenje duga, nekretnina u kojoj živim dana je na javnu dražbu. Sudski vještak utvrdio je vrijednost nekretnine u skladu s kretanjem na tržištu. Ovrhovoditelj je podnio žalbu na procijsnjenu cijenu nekretnine, zahtjevajući manju cijenu. To je zahtijevao iz razloga što je sam kupio odnosnu nekretninu. No, iznos ostvaren prodajom nije dovoljan za podmirenje duga. Mene zanima, ima li ovrhovoditelj pravo zahtjevat ostatak. Naime da se nije žalio na procijenjenu vrijednost nekretnine, odnosno da je nekretnine prodana po cijeni koja je u to vrijeme bila realna na tržištu, dug bi bio podmiren.
  4. Ako studiras po bolonji jednostavno je nemoguce izvrsiti sve obveze vezane uz faks i istovremeno raditi osam sati. Barem nije izvedivo na mom faksu. Inace, ja sam bila redovita studentica i imam godinu dana radnog staza. Nakon srednje škole zaposlila sam se preko radne knjižice i upisala na faks. To je bilo sezonski posao. Funkcioniralo je tri sezone. Treće se pojavila inspekcija i gazdarica je platila masnu kaznu jer ima zaposlenog redovitog studenta. I ja sam dobila povrat poreza. Čak sam bila i nazvala u zavod za zapošljavanje da se raspitam da li mogu radit preko radne knjižice i službenica mi je odgovorila točno ovako ''Kod nas se sve može'' Naravno, dok se ne pojavi inspekcija.
  5. Na bolovanju sam od 01. 04. 2008. zbog operacije koljena. Sada čekam operaciju drugog koljena kojom će mi biti ugrađeno plastično. 20.08 09 bila sam na komisiji zbog bolovanja. Liječnik me nije pregledao, a nalaze je tek površno pogledao. Njegov nalaz je pun netočnih navoda, kao npr. da sam na operaciji bila dva dana prije komisije, a drugu da čekam od kolovoza 2008. To upućuje na činjenicu da uopće nije postupio profesionalno. Među priloženim nalazima bio je nalaz specijalista ortopeta na kojem piše da nisam za posao, te nalaz medicine rada kojim je utvrđeno isto. Bez obzira na sve to bolovanje mi je produženo do 30.09. 2009. Znači ili moram na posao ili u bolnicu. Na listi čekanja sam od srpnja ove godine, a takva se operacija čeka oko godinu dana. HZZO-u podnjela sam žalbu na taj nalaz. Tamo mi je rečeno da ću kroz par dana dobiti negativno riješenje. Naime takva je procedura, kako mi je objasnio službenik. Najprije se dobije negativno riješenje na koje se opet šalje žalba. Prošlo je 10 dana i nisam dobila nikakav dopis. Zanima me što da radim? Radit zaista ne mogu. Pogotovo ne osam sati na odjelu suhomesnatih proizvoda gdje stalno moram bit na nogama i u pokretu. Da li žalba na nalaz zadržava izvršenje istog?
  6. bali

    odnosi

    Jel mi može netko objasnit razliku između : - imovinskih odnosa, - osobnih i zakonskih imovinskih odnosa i - ugovornih odnosa te navesti primjer za pojedini?
  7. Koja je razlika između postupovnog i materijalnog prava?
  8. Molio bih da mi netko odgovori na sljedeće pitanje. Suci koji vode ovršni postupak dužni su dostaviti ispunjene standardizirane obrasce za objavu podataka u Očevidniku nekretnina i pokretnina koje se prodaju u ovršnom postupku. Međutim, ukoliko se određena nekretnina ipak ne objavi u Očevidniku, može li se provedena javna prodaja proglasiti ništavom te vratiti postupak na ponovnu prodaju?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija