Jump to content

Tamara▪︎

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani Imamo problem sa turističkom agencijom. Dijete nam je trebalo na put u Češku, ali s obzirom na situaciju sve je odgođeno. Akontaciju od 200 kn smo uplatili, a ostali iznos od 1000 kn dogovoren je u 4 rate od po 250 kn po rati. Akontaciju nisu vratili, nego kao vaučer od 200 kn. Sad uredno već 2 mj. uzimaju ratu od 250 kn i ne javljaju se na mail. Što učiniti? Kako se zaštititi? Napokon su se javili i sad nam tvrde da je došlo do pogreške da vaučer ne glasi na 200 kn nego na 1200 kn. Sad će nam uzeti cijeli iznos, a ne samo 200 kn. Vade se na to da ne mogu stornirati rate jer bi imali problema sa poreznom. Jednostavno su samovoljno promijenili vaučer sa 200 na 1200 kn. To se dogodilo danas, a ugovor smo raskinuli 17. 4., a ugovor smo potpisali 3.3. kad smo i uplatili tu akontaciju od 200 kn. Što poduzeti u vezi toga?
  2. Od grada Zagreba smo dobili pravo na besplatnu izradu dokumenata za legalizaciju kuće i to prema dohodovnom cenzusu. Sad nam šalju iz grada da moramo nadoplatiti razliku za zgrade veće od 400m². Jeli se kvadratura obračunava neto ili bruto? Rješenje o izvedenom stanju postalo je pravomočno 8.2.2016. Postoji li neki rok za zastaru prema dugovanju Gradu Zagrebu?
  3. 27.9. moja kcerka je nakon zavrsetka nastave stajala na autobusnoj stanici sa prijateljicom koja je u ruci drzala mobitel. Kcer se pocesljala po kosi i nenamjerno srusila mobitel koji je pao i razbio se. Moram napomenuti da je mobitelu bio vec prije razbijen ekran. Nakon pada mobitel je i dalje radio. Otisle su svaka svojoj kuci i drugi dan su pocele poruke,trazila je da platimo pola za popravak. Kad sam joj rekla da je mobitel vec bio razbijen rekla je da ce platiti sama. Mjesec dana se o tome nije pricalo. Sad mi salje poruku da trazi opet pola jer mobitel sad jedva radi. A koliko sam shvatila u meduvremenu je pukla i straznja strana mobitela. Prijeti policijom jer je moja duznost platiti za ostecivanje privatne imovine.
  4. Svi se suvlasnici zele potpisati osim jednoga. Sto onda? Borbena7 nakon pravomocnosti ostavine u kojoj smo odvjetnika opunomocili da nas zastupa isti odvjetnik nas je pozvao u svoj ured pismenim putem i rekao da je ostavina pravomocna. Htio je da nastavimo daljnji postupak prenosa kuce i okucnice koja je bila u dozivotnom ugovoru koji sam sklopila s ocem a koji je bio prikazan u ostavini. Temeljem dozivotng ugovora obecao nam je da cu se upisati barem u katastar nakon ostavine. Javni biljeznik to nije odobrio. Mislimo da nas je odvjetnik doveo u zabludu. Zastupao nas je i dalje u ostavini a vjerojatno je znalo da to ne moze ispuniti. Racun nam nikad nije izdao samo nam je usmenim putem rekao da smo duzni 1300kn plus PDV.
  5. Opunomocili smo odvjetnika da nam vodi ostavinu iza smrti moga oca. Odvjetnik nas je uvjeravao da cu se moci upisati u katastar temeljem ugovora o dozivotnom uzdrzavanju mada podatci u katastru i gruntovnici nisu bili uskladeni. Naime ugovor je napravljen prema stanju u katastru po kojem je moj otac vlasnik, a u gruntovnici je drukcije stanje. Nakon sto je postupak ostavine postao pravomocan se nisam se mogla upisati u katastar temeljem pravomocnosti ostavine, a odvjetnik nas je uvjeravao da ce on to ostvariti. Pozvao nas je u svoj ured i tamo nam je usmeno priopcio da smo mu duzni 1250 kn plus PDV . Rekli smo da on nije ispunio svoje obaveze i da se ne osjecamo duznim. Pravomocno rjesenje izdano je. Kada nam nastupa zastara?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija