Jump to content

kk98

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Ukoliko djelatnik radi kod istog poslodavca sa ugovorom na neodređeno te da otkaz tokom lipnja a otkazni rok prelazi datum 30.6. Odnosno tokom otkaznog roka dolazi do 6 mj neprekinutog rada u tekucoj godini. Ima li osoba onda pravo na puni godišnji ili se računa razmjerni?
  2. Uz obiteljsku kuću je napravljena prohodna terasa 60m2 koja je legalizirana s obzirom da se ispod nje nalazi stambeni prostor. Elaborat sa pečatom pravomoćnosti je dobiven ali brat je na navedenoj terasi naknadno napravio betonsku ogradu i betonske stepenice sa terasom. Problem je što voda probija uz rub betonske ograde u stambeni prostor ispod. Kuća nije ucrtana u katastar. Dakle naše pitanje je, tko je dužan sanirati prohodnu terasu (on koji ju koristi kao terasu, ili mi kojima je to krov stambenog prostora) i da li je moguće ucrtati kuću u katastar s obzirom da stepenice nemaju građevinsku dozvolu?
  3. Pozdrav, imam 2 pitanja. Pri prelasku iz jedne firme u drugu, smije li mi poslodavac isplatiti godišnji koji nije odrađen bez da ja vlastoručno potpišem da se sa time slažem? Smije li nam poslodavac uvjetovati vrijeme korištenja pauze ako isto nije određeno ugovorom, ni kolektivnim?
  4. Smije li poslodavac radnicima na minimalcu zahtjevati da sa place nadoknade stetu nastalu na imovini za ciji manjak se ne može dokazati krivnja određenog radnika?
  5. radi se o agenciji za privremeno zapošljavanje, radim za drugu firmu ali sam njihov zaposlenik. No koliko znam njihov kolektvni se odnosi samo na njih kao poslodavca.
  6. Pozdrav, prije godinu i pol dana dečko je odbio test na droge te je na isti prekršajni postupak uložio prigovor tražeći odlazak na sud na koji još uvijek nije dobio odgovor niti poziv na ročište. Jučer su ga policajci ponovno zaustavili te je ponovno odbio test te dobio isti zapisnik (10 000 kn kazne) te mu je oduzeta vozačka na 12h. Koliko sam upučena za takav prekršaj dobiva se 6 kaznenih bodova, što znaći da ih on sada ima 12. Hoće li proći i drugi prigovor s obzirom na ponavljanje prekršaja i kada se točno ubrajaju kazneni bodovi od prekršaja? pri završetku sudskog ročišta ili ima neki drugi princip? i sobzirom da su oba prekršaja napravljena u roku manjem od 2 godine razmaka dodjeljuju li se kazneni bodovi po vremenu prekršaja ili zaključenja sudskog ročišta?
  7. Poštovanje, telefonski sam zatražila svoju firmu da mi na uvid pošalju kolektivni ugovor no dobila sam odgovor da imaju strogu zabranu slanja kolektivnog ugovora već da isti moram ići pročitaiti u ured. Nigdje ne mogu pronaći pravilnike, smiju li oni nama uskratiti pisanu verziju kolektivnog ugovora da isti možemo pročitati u miru?
  8. hvala vam na odgovorima ali sobzirom da mi je ova situacija jako strana imam jos nekoliko pitanja 1. kolike su šanse da dobijem lječenje umjesto novčane kazne? 2. sa nekoliko strana mi je rečeno da uz poziv na sud mi se moze odrediti testiranje prije samog sudenja , je li to istina? 3. ako je istina, ili ako mi se propiše lječenje, što u sučaju da mi je test pozetivan na THC? 4. ako na sudu spomenem da imam takva i takva promanja i da sam podstanar, ali prijavljena sam na adresu od tete, može li mi to stvoriti dodatne probleme?
  9. sad sam zvala sud, i rečeno mi je da policija prvo šalje optužni prijednog s pripadajućom novčanom kaznom i ako priložimo žalbu da tek u tom slučaju idemo na sud. A policajac mi je izričito rekao da ću dobiti poziv na sud na koji se moram odazvati.
  10. Poštovanje, zaustavljena sam neku večer te dobrovoljno predala četiri komada izlomljenih tableta nalik na MDMA. Zanima me zašto mi nije ponuđena novčana kazna već je podignut optižni prijedlog i moram na sud. rečeno mi je također da moram davati uzorak urina za sud. zanimaju me mogući ishodi.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija