Jump to content

MajaMarisMaja

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je MajaMarisMaja objavio

  1. Molim Vas za pomoć. Majka je dobila ovrhu radi nemogućnosti plaćanja kredita prema banci. Poslali su joj dopis u kojem stoji da: Croatia osiguranje se obraća radi postupka naplate regresnog potraživanja povodom štete isplaćene 10.2.2015.godine. Iako je Financijska agencija 4.8.2018.godine, prestala s izvršavanjem osnove za plaćanje u korist Croatia osiguranja, potraživanja i dalje postoje. Ujedno stoji da njihova ponuda proizvodi pravne učinke jedino u slučaju ako se uplata izvrši do određenog datuma. Ističu, da ako se ne prihvati njihov prijedlog za mirno okončanje postupka, da se ne podrazumijeva da će Croatia osiguranje na bilo koji način odreći svog dijela regresnog potraživanja i da se ne odriče postupka u cilju svojih prava odnosno naplate punog iznosa dugovanja. Majka je zvala mirovinsko i rečeno joj je sa strane službenice, da je Croatia osiguranje, poslala njima dopis gdje joj moraju ovršiti 1/3mirovine. Mirovina joj nije knjižena na nezaštićeni račun, iako je trebala biti 5.2.2020.godine. Još je majka pred nekoliko tjedna dobila dopis sa strane banke, da je kredit podmiren i da nema nikakvih potraživanja. Što predmet nije trebao već ići u zastaru? Što nam je činiti? Molim Vas za savjet i pomoć? Hvala.
  2. Da li možemo tražiti da se jedan dio duga oprosti, tipa javnobilježnički trošak, kamata i slično? Da li to ima smisla? Glavnicu bi platili. Hvala na odgovoru
  3. Poštovani, molim Vas pomoć! Naime, majka mi je zaprimila prošli tjedan poruku na mobitel da ima sudsku zabranu na računu, vezano za dugovanje iz 2014 godine, prema tadašnjem Vipu, danas A1.Već su joj prvu ratu sa mirovine skinuli. Da li se može pozvati na zastaru, pisati prigovor ili slično? Hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija