Jump to content

alagor2000

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je alagor2000 objavio

  1. Mislim da metka naije ispalio na Hrvate ali aj .....
  2. U ratu nisam ucestvovao,bio sam svo vrijeme na radnoj obavezi . Imam i druga cija je majka rodjena Splicanka a otac Srbin ,nije dobio domovnicu zato sto je bio u Srpskoj vojsci u ratu u Bih .
  3. A sta da radim ,ostaje mi BiH pasos,moze se bar putovati ako ne ide za posao bas najlakse .
  4. Recimo ,u mom kraju ima par Njemackih porodica, imaju samo Njemacka prezimena a svi su se zenili Srpkinjama ,koga bi drugog i zenili?! Svi imaju Njemcke pasose a mozda nemaju ni 20 % Njemacke krvi ?! Ja bih preko majke trebao da bez problema dobijem papire da je pravde . Olako se odricemo svojih a sve nas je manje .
  5. Mogao bih i to jer sam dipl. ing. el. Trazi se taj kadar cak i u HR .
  6. Citav rat sam bio u RS ," morao " sam da krijem da mi je majka Hrvatica,mislim ,nisam bas morao ali nije bilo pametno to isticati . Sad imam 50 % Hrvatske krvi i ne daju mi pasoss ?A davace tamo nekim koji su se zenili sa indijankama iz Juzne amerike i to do treceg koljena ? Da li je to posteno ?I to samo sto nemam papir da sam se prije rata izjasnjavao kao Hrvat ?!
  7. Najgore je nama iz mjesovitih brakova . Ja sam za Srbe ,Hrvat a za Hrvate Srbin. Nigdje nisam prispio. Za 10 god ce i Srbi i Hrvati davati drzavljanstvo svima koji hoce ,vuci ce za rukav ali bice dockan .
  8. Ne,niste dobro shvatili. Moja prva zena je Hrvatica ,odnosno otac joj je Hrvat iz Dubrovnika a majka je Srpkinja iz Srbije. Nasa kcerka ima Hrvatski pasos iako sam ja Srbin .
  9. Steta sto u Bih u moje vrijeme nije bilo u dokumentima rubrika za nacionalnost. Cak imam i vojnu knjizicu iz 1983 ,karton sa regrutacije ali nema rubrike za nacionalnost. Radna knjizica iz 1984 isto.
  10. A da se sad izjasnim kao Hrvat u RL pa da cekam koju godinu ,da li bih tada imao sanse ? Meni realno ne treba ,ja bih to zbog djece kojih imam troje.Najstarija kcerka ima Hrvatsk pasos jer joj je majka Hrvatica,ustvari,otac joj je Hrvat iz Dubrovnika a majka Srpkinja iz srbije .
  11. Da li bih mogao u Index-u,mogao da dodam Hrvat ,uz Drzavljanstvo gdje sam napisao Jugosloven pa da dodam Jugosloven-( Hrvat ) ?
  12. A da se ja sad krstim u katolickoj crkvi ?Da li bi to pilo vode?
  13. poz, Iz Bih sam ,rodjen sam 1965. od oca Srbina i majke Hrvatice.Otac mi je 1914. god a majka 1926.god. Oboje su mrtvi. Da li imam ikakve sanse da se upisem u HR drzavljanstvo ?Imam hrpu dokumenata ali ni na jednom nema rubrika za nacionalnost . Sad sam mislio da se upisem u RL kao Hrvat ,do sad sam se izjasnjavao kao Srbin. Imam majcinu krstenicu iz katolicke crkve iz 1926. god.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija