Jump to content

Malena ispod zvijezda

Korisnik
 • Broj objava

  9
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Mjera nadzora CZSS

  Tek idemo na razgovor gdje trebamo potpisati suglasnos s mjerom i upoznati se s nadzornicom.
 2. Mjera nadzora CZSS

  Poštovani, molim Vas odgovor na sljedeće pitanje. Kao roditelji dobili smo od CZSS mjeru nadzora zbog loše međusobne komunikacije.U tijeku je provođenje privremene mjere, a postoji šansa kako se nećemo razvesti tužbom već sporazumno. Stopira li se u tom slučaju mjera nadzora? Hvala na odgovoru!
 3. Podjela bračne stečevine

  Naljepše hvala!
 4. Podjela bračne stečevine

  Poštovani, kakva su prava mog supruga na stan kupljen na moje ime koji otplaćujemo moj otac i ja kreditom (otac otplaćuje 2/3,a ja 1/3).U startu otac mi je uplatio na račun 50000 eura za stan i to je prenešeno na banku,a ostatak otplaćujemo otac i ja na gore opisani način sve skupa 9 godina. Suprug nije sudjelovao u plaćanju kredita, popravcima, čak niti u režijama. Brak je sklopljen 2015., stan kupljen u 2016.,a razvod je u tijeku.Znam da je sud za imovinu neovisno o sudu za razvod,ali zanimaju me njegova eventualna potraživanja i što može dobiti od stana. Hvala!
 5. Privremena mjera i plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi

  Hvala na svim odgovorima.
 6. Privremena mjera i plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi

  I molim Vas još nešto....postoje li način na koji mogu negdje /nekom od institucija ukazati na pristranost Centra?Između ostalog, u izvješću Centra prikazano je pogrešno financijsko stanje oca (naveden je bitno veća plaća nego što ju prima), a sumnjam i na pritisak prema Centru s njegove strane.
 7. Privremena mjera i plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi

  Prema postignutom dogovoru otac dobije dijete, uz svaki drugi vikend, još 3 dana s noćenjem u 2 tjedna ,a prema privremenoj mjeri 3 dana u 2 tjedna samo po 3 sata (viđanje) Donešena je privremena mjera (ispričavam se,možda sam se krivo izrazila kad sam napisala "presuda"). Ništa više.
 8. Privremena mjera i plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi

  Najljepše hvala na brzom odgovoru. Rok za žalbu na privremenu mjeru nije još istekao-još par dana-iako piše u odluci da žalba Županijskom sudu ne odgađa izvršenje presude. U postignutom dogovoru (plan zajedničke skrbi) nidje se ne spominje privremena mjera niti bilo što vezano za nju,samo plan viđanja djeteta, s kim će dijete živjeti,visina alimentacije,kako će se rješavati eventualni nesporazumi, način komunikacije roditelja itd. Po tom planu dijete živi samnom, otac plaća alimentaciju 1000 kn,a dijete uzima svaki drugi vikend na spavanje, 2 dana u tjednu kad nije "njegov" vikend i to na spavanje te 1 dan u tjednu na spavanje kad je njegov vikend,svaki drugi blagdan i polovicu školskih praznika. Sutkinja je donijela presudu točno onako kako je sugerirao CZSS.
 9. Poštovani, molim Vas za odgovor glede situacije u kojoj sam se našla.Nakon prekida bračne zajednice moj je suprug podnio općinskom sudu podnesak za donošenje privremene mjere s kim će dijete živjeti do konačne odluke suda (razvoda braka). Mjera je nedavno donešena, a mi smo se u međuvremenu teškom mukom u postupku medijacije uspjeli nešto dogovoriti i donijeti plan zajedničke skrbi. Plan je moj odvjetnik odnio na sud,ali privremena mjera je već idućeg dana zaživjela i provodi se u djelo. Odvjetnik mi govori kako je suprug tj.njegov odvjetnik trebao podnijeti zahtjev za opoziv privremene mjere,ali on to nije učinio. Što sad? Nadala sam se kako ćemo ići na sporazumni razvod braka jer smo postigli nekakav dogovor (u kojem sam ja učinila veliki kompromis glede viđanja djeteta u odnosu na privremenu mjeru),ali sad mi postoji sve više jasno kako će biti tužba za razvod braka s njegove strane (u roku od 90 dana,kako to piše u odluci o privremenoj mjeri). Najviše strahujem kako će se otac izboriti za podjednako skrbništvo (radi izbjegavanja alimentacije). Dijete po privremenoj mjeri ostaje živjeti samnom, a otac ga uzima svaki drugi vikend sa spavanjem, 2 dana u tjednu po par sati, svaki drugi blagdan i polovinu školskih praznika (iako se radi o djetetu predškolske dobi).Imate li saznanja kakva je trenutno praksa u donošenju konačne odluke?Moja su saznanja iz priča s prijateljima kako sudske odluke sve više idu prema tom podijeljenom skrbništvu (pola-pola). Meni bi najviše odgovaralo kad bi se u konačnoj presudi sud držao podjele skrbništva kakvo je u izrečeno u privremenoj mjeri.Jesu li češći takvi "slučajevi" ili oni kojima se sve drastično promijeni...? Oprostite ukoliko sam bila preopširna. Puno Vam hvala!
×