Jump to content

BuMa777

Korisnik
  • Broj objava

    35
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je BuMa777 objavio

  1. Pozdrav situacija je ista i kod mene. Majka mi je hrvatica posedujw sve HR dokumente i ima imovinu u Hrvatskoj. Ja sam rodjen 1980 na Kosovu. Da li mogu dobiti HR drzavljanstvo na osnov majke?
  2. Pozdrav Situacija je ista i kod mene. Majka mi je hrvatica posedujw sve HR dokumente i ima imovinu u Hrvatskoj. Ja sam rodjena 1980 na Kosovu. Da li mogu dobiti HR drzavljanstvo na osnov majke?
  3. Zasto nema uvjeta? Ja nemam srpsko podrijetlo. Plus nisam imala srpsko drzavljanstvo prije '91. Majka mi je hrvatica. Gde je problem?
  4. Hvala puno, Bob. To sam i ja mislila ali moja je rodjakinja predala jucer u Ambasadi i popunila je Zahtjev za Stjecanje Hrvatskog Drzavljanstva. Sluzbenica joj je rekla da ne moze Zahtjev za Utvrdjivanje. Moze li biti sto je rodjena prije 1991?
  5. Zna li neko, koji zahtjev treba popuniti u slucaju stjecanje drzavljanstva na osnovi jednog roditelja Clanak 5 stavka 2? Da li je Zahtjev za Stjecanje Hrvatskog Drzacljanstva ili je Zahtjev za Utvrdivanje Hrvatskog Drzavljanstva?
  6. Ja ipak mislim da mi pripada i da cu dobiti drzavljanstvo po clanku 5 stavka 2.
  7. Imam izvod iz maticne knjige 1996 godine. Saljem sliku pa mo recite
  8. Bob, a sta je samnom? Rodjen na Kosovu 1980 godine od majke hrvatice i oca albanca. Majka hrvatski drzavljanin od rodjenja.
  9. U zakonu pise stariji od 21 godine kojima je jedan roditelj u trenutku rodjenja hrvatski drzavljanin.
  10. Hhahahah. Sigurno. Ja cu da probam da predam iako mi kazu da nemam prava. Pa ako me odbiju, naci cu advokata.
  11. Ok. Rekli su da nemas prava ali da li mozes da predas dokumente i probas po Clanku 5 st.2 ?
  12. Ja mislim da ovo ide za nas. Ako ima neki pravnik da nam objasni Za osobe koji su državljani neke od država nastalih od bivših republika SFRJ, odlučujuća je činjenica da li su po propisima koji su važili do 8. listopada 1991. godine stekli neko drugo republičko državljanstvo u okviru bivše SFRJ. + Odredba članka 5. stavka 2. Zakona privremenog je karaktera jer se zahtjevi mogu podnijeti u roku od dvije godine od stupanja na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o hrvatskom državljanstvu („Narodne novine“ broj: 102/19).
  13. Dobro ali i taj pravilnik su valjda trebali napisati na osnovu zakona. Ne znam vise sta da mislim.
  14. Imamo ovo Pa ovo I na kraju ovo https://mup.gov.hr/UserDocsImages/4748 I gde smo mi tu???
  15. Sivko, mozes li nam pomoci. Da li mi iz bivših sfrj stariji od 21 godine rodeni prije '91 imamo pravo na drzavljanstvo? Unapred hvala.
  16. Kad bi samo promenili boju fonta na invisible tu gde pise ne udovoljavaju :-)))
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija