Jump to content

Dragy88

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Ne, nazalost otac nije Hrvat, samo majka. I po ocu sam upisana u BIH drzavljanstvom. Prema svemu sudeci, moracu dokazivati da sam postovala hr pravni poredaka dokumentima, a takvih nemam. U skoli nemaju te podatke. Nemam nista sem toga da godisnje idem jako cesto kod majke tj pasos.
  2. Ali ovo vam je za osobe rodjene u Inozemstvu, ja sam rodjena u Sisku.
  3. Jao da li ste sigurnim? 😮 Ja citam sve izmjene i trazim ali nigdje ne mogu da nadjem nesto sto bi mi to potvrdilo.
  4. Meni ti nema smisla. Da lakse stekne drzavljanstvo osoba koja je rodjena u inozemstvu nego osoba rodjena u hrvatskoj. Po osnovu cega mogu da trazim drzavljanstvo onda?
  5. I po svemu sudeci opet nemam pravo na drzavljanstvo, bez obzira na majku i njeno prebivaliste?
  6. Nazalost imam drzavljanstvo BIH. I kako se uopste moze dokazati da nema sporazuma ? . Meni su samo rekli da se po tadasnjem zakonu upisivalo drzavljanstvo po ocu. Sto znaci da ih niko nista nije ni pitao, ili ja grijesim. 😟
  7. Majka ima drzavljanstvo od rodjenja. Jednostavno je propustila da nas upise do 18-te godine. Trenutno isto zivi HR
  8. Postovani, Vidim da se o ovoj temi nije dugo razgovaralo, ali ukoliko je moguce savjet. Imam 30 godina, rodjena sam u sisku, majka mi ima prebivaliste u hrvatskoj i pritom ima hr drzavljanstvo, ali kad god sam otisla da predam zahtjev, odbili su me jer nemam dokument da sam se izjasnjavala kao hr prije 18 godine. U skolu sam isla i nema nikakav dokument o nacionalnosti. U rodnom listu sam nedavno promjenila rubriku nacionalnost u hrtvatska jer mi je do sad stajalo ---. Majka mi ima imovinu u hr, i jako cesto sam u Hrvatskoj, kako privatno kako poslovno ali nemam niti jedan drugi dokaz o izjasnjavanju. Vidjela sam da su stupile izmjene zakona i olaksice za stjecanje hr drzavljanstva ali traze dokaz da su oba roditelja Nedvojbeno pripadnici hrvatskog naroda. Otac je naravno BIH drzavljanin i prema njemu sam upisana. Da li uopste postoji mogucnost da dobijem hr drzavljanstvo ili su me i ove izmjene mimoisle?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija