Jump to content

Kosamja

Korisnik
 • Broj objava

  24
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Izvinite šta je po vama potrebna dokumentacija? Kad se još ne zna šta je od dokumentacije potrebno po novom zakonu.
 2. Ma isti slučaj ništa mi ne govori, oprezan sam i ja i zato me sve ovo nervira kad vidim sve neke informacije jedni pišu ovako onako, jedino nam Sivko daje nadu 😊ajde videćemo šta će biti procice brzo ovih par nedelja pa ćemo videti, pa sta bude, bude.
 3. Nisam nista lose mislio samo me interesovalo odakle ti sve te informacije.Videcemo sve nakon 1.1. Naveo si da ti je slao po starom zakonu što znači da možda tako nesto ne važi više ako postoji novi zakon.Sve u svemu videćemo svi se nadamo dobrom za sve nas.
 4. Iseljenikom se smatraju iseljenici pre 91godine, sve posle se ne smatraju sad sam to pročitao na e-savetovanju.Al izgleda da se Iseljenikom ne smatraju iseljenici u bivše sfrj republike.Znaci nemamo pravo bez obzira što delom ispunjavamo uslove.Da li grešim Sivko?
 5. Prosto meni nije jasno odakle vama sve ove informacije? Zasto pišete nešto ako nije sigurno, starije osoba od 21 godinu znači starija al nije naznačeno koliko starije osobe u zakonu bi naveli osobe od 80 do 90godista i gotovo.Mislim po nekoj logici zato piše zakon taj I taj članak 5 pod šta, kom tom i tom valda bi naveli tako nesto, mislim pitam se ovako odakle vam te silne informacije može, ne može, iseljenika nije iseljenika. Zasto lomiti i raspravljati o nečemu što nigde nisu naveli u zakonu koji je objavljen da ima neka caka ili nešto valda bi bilo objavljeno. Mesec dana će proći brzo pa će se sve lepo znati do tada svi smo mi laici koliko vidim i niko se ne razume toliko dovoljno u zakon koji nije još stupio na snagu.A nagadjati i informacija od nekud ko zna otkud i komplikacije svuda.
 6. Nisam se dobro izrazio. Sivko, mene interesuje da li mi imamo pravo ili nemamo? Jer ovde su svaki dan neke izmene te se ima pravo te nema itd.
 7. Hm, mislim da piše da su iseljenici pre 91,a mislim da se iseljenici ne smatraju osobe koje su nakon 91 iselile sa prostora u bivše sfrj republike. Ako grešim neka me neko ispravi.
 8. To sam ja čitao i pre nego što je donet zakon, piše i da osobe starije od 21 godinu stiču pravo... Nista ne možemo znati unapred ispisano je sve čeka se još mesec dana i videćemo šta od dokumentacije treba. Ako neko ima nekog pravnika neka protumači ceo zakon i neka pojasni svima nama da li imamo prva ili ne?.
 9. Kako nije spomenuto ja sam sinoć čitao zakon sa izmenom i dopunom i video sam da ovo piše.
 10. Pre par meseci jeste tako pisalo nešto al to nije bila konačna odluka, sad je zakon donet al tek će biti na snazi 1.1.2020. ako grešim neka me neko ispravi,procice brzo mesec dana pa ćemo sve znati čim zakon stupi 1.1.,a do tada možemo sve da nagadjamo koliko vidim svaki dan nova informacija.
 11. Gde ste to pročitali? Ja sam sinoć čitao zakon nisam to nigde pročitao,niti igde video?
 12. I Super, da veoma su ljubazni nisam naglasio i azurni u svom poslu zaista sve pohvale.Ne zna se još ništa što se tiče šta je potrebno od dokumentacije tek od 1.1 će se sve znati tj.posle 1.1.Morace sigurno još trebati neke dokumentacije dokaza provera itd. Al to ne možemo znati dok zakon nestupi na snagu.
 13. Mislim da sam pročitao da će biti sve ispisano na sajtu MUP HR što se tiče dokumentacije.
 14. A gde se može pogledati šta je od dokumentacije sve potrebno?
 15. Izvini, a šta si spremio od domuntecije?
×