Jump to content

api1

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je api1 objavio

  1. Protivi se i plaćanju alimentacije i definiranju svojih kontakata s djetetom, dogvora o plaćanju troškova puta. Na kraju je odbila formalno i to što je dopustila - da uopće dijete bude samnom. Odbila je sve.
  2. Imam maloljetnu kći, koja se preselila k meni po svojoj volji (17 godina). Majka se složila i ona je promijenila prebivalište. Poslao sam prijedlog o planu koji je majka odbila. Centar je napisao da namjeravam pokrenuti sudski postupak radi donošenja odluke o ostvarivanju roditeljske skrbi i osobnih odnosa sa djecom. I to je to. Imam presudu, nekakav sporazum, prema kojem sam plaćao alimentaciju, ali više ne plaćam. Što bih trebao učiniti? Tužiti majku? Obratiti se sudu u kome smislu?
  3. Pozdrav! Otac sam djevojke (17). Živi u drugom gradu i želi doći meni živjeti kako bi promjenila školu. Njezina majka se slaže, dogovor je pošalje suglasnost za promjenu prebivališta. Istovremeno je majka podnijela zahtjev za promjenu istog u nadležnom CZSS. E sad, do promjene sudske presude ja sam prema važećoj presudi u prekršaju (alimentacija, stanovanje). Upozoren sam (od službenice Centra) da majka može napraviti zbog toga prijavu, ikao je dala suglasnost, pa bi ja mogao imati problem. Mogu li tražiti Centar ili koga (sud?) hitnu mjeru u vezi stanovanja djeteta/plaćanja alimentacije? Dakle, dijete ne otimam, ono je željno doći meni. Promjena škole je nužna (preporuka psihologinje) i rezultat je rodne diskriminacije (moja procjena/mišljenje).
  4. Iskreno, ne bih davao HRT-u nikakve svoje podatke. Ja moram nešto učiniti kako bi netko meni uzeo novac za koji ja mislim da mu ne pripada. Nije moja odgovornost što dobivam uplatnice na krivo prezime i bez OIB-a. Zato me zanima, što se dogodi, u ovom mom slučaju, ako ne platim? Na koji me način mogu teretiti nez OIB-a i pravog prezmena?
  5. Plaćam HRT pretplatu. Dolaze mi uplatnice na krivo prezime i bez OIB-a (HRT nema moj OIB). Što bi se dogodilo da prestanem plaćati pretplatu? I, ako može još odgovor, kako da odjavim HRT prtplatu, ako ja nisam ja?
  6. Napisati ću prigovor, ali oni jednostavno ne odgovaraju ni na moje dosadašnje upite. Ništa, kao da ne postoje.
  7. Znam, jer mi je tako rekla socijalna radnica. Kome mogu napisati takvu pritužbu?
  8. Ne znam i nisam dobio ništa, nikakvu odluku o nenadležnosti. Pitao sam za postojanje takvog dokumenta mailom, ali odgovora nema.
  9. Dvoje djece i majka imaju jednu adresu prebivališta, a drugu boravišta. Deset godina je centar u mjestu gdje je boravište bio nadležan za djecu. Zatim su se sjetili kako tome nije tako, nego je nadležan drugi Centar (zapravo, drugi područni Centar) u kojem je prebivalište. I sad taj drugi Centar (tim u Centru) ne želi djelovati ili prihvatiti nadležnost nad djecom zato što je majka išla kod nekog od njih na psihoterapije. I to traje više od pola godine. Centar i dalje ne zna tko je nadležan, odnosno nadležnost nikom nije dodijeljena. Kako je moguće da djeca nemaju nadležnost nekoga od nadležnih osoba bez ikakve odluke? Što da radim? Kome da se obratim? Kako je moguće da Centar ne odgovara na poslane upite u vezi toga?
  10. Slučaj je dosta kompliciran za objaniti pa ću pokušati biti sažet. Djeca su mi (dijete 1 i dijete 2) na suprotnom kraju Hrvatske od mene. Plaćam alimentaciju redovno. Kao "olakšicu" plaćam manje, jer sam dužan plaćati avionske karte toliko i toliko puta godišnje. Regulirano presudom. Jedan od tih puta je datum XY. Prema presudi djeca na taj dan dolaze i odlaze od mene (avionom). Isti dan. Za dva dana kasnije od tog datuma dijete 1 kod mene ima liječničku kontrolu. Taj tjedan ima on line nastavu. Dijete 2 ima normalnu nastavu. Majka inzistira da oba djeteta budu kod mene tjedan dana i putuju avionom. Zbog covid-a. Ja tražim autobus i želim da dijete 2 ide u školu, tj. da ne izostaje tri dana iz škole (što je prilično neizedivo, jer bi se moralo vraćati autobusom samo, a za to nije spremno, iako može, prema svojim godinama). Jer je autobus jeftiniji. Jasno mi je da se sudska presuda mora poštovati, a majka prijeti tužbom. Meni ne pada na pamet kupiti kartu iz inata taj dan (povratnu), jer je to maltretiranje djece. Prije smo se uspjevali dogovoriti za više dana ili djeca ne bi dolazila. Plaćam druge potrebe za djecu (škola, zdravstvene potrebe i slično, dakle, prilično nužne stvari) i na taj način, recimo, kompenziram karte koje ne kupim. Ili se djeca prevoze autom. U svakom slučaju platim. Moj odnos s djecom je odličan i majka je bez mene dogovorila njihov dolazak k meni (od njih sam saznao). Nemam novaca. Mogu samo ulaziti u dug. Što da radim? Vjerujem da ima osnovu za tužbu, iako, da platim avionske karte na samo taj dan, sumnjam da bi ih poslala. Isto tako, meni se ne pada na pamet tužakati na sudu. Ima li tko tko mi može pomoćo? Centar? Bilo tko? Kako da postupim? Što mi se može dogoditi, ako ne kupim kartu? Hvala!
  11. Dakle, napis sam se jako (inače ne pijem) i krenuo kući. Putem pao na stepenice na javnom prostoru. Ustao sam se, potrčao i našao na gradilištu. Tamo sam se izgubio, lupao, vikao. Nekako sam izišao na cestu i krenuo doma. Tu me je odmah privela policija (prema prijavi susjeda), odvela na hitnu gdje sam napuhao 2,35. Prespavao sam na policiji, na triježnjenju. Veliku većinu stvari se ne sjećam, osim nekih kratkih sekvenci. Izgubio sam novčanik sa svvim dokumentima i mobitel, koji su mi kasnije vraćeni. Zaposlen sam, plaćam alimentaciju za dvoje djece, nikad nisam kažnjavan (imam jedan prometni prekršaj prije jedno 10 godina). Policija traži u optužnom prijedlogu za mene zatvor (čl.13). Mislim priznati što sam učinio - koliko mi je poznato nisam učinio nikakvu štetu, ali sam uplašio ljude. Je li praksa za ovako nešto zatvor, kako traži policija? Treba li mi odvjetnik?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija