Jump to content

monika.grdijan

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovanje, Naime, radila sam do danas u privatnoj firmi, nekih mjesec dana i nazalost zbog ove situacije, pristala sam raditi i potpisala ugovor na kojem je direktor napisao da se neodradivanje otkaznog roka od 15 dana, penaltira sa 2000,00 kuna. Moze li on po zakonu to napraviti, a ja sam potpisala taj ugovor? Hvala
  2. Problem je u tome sto me poslodavac cijelo vrijeme naziva na mobitel i pise poruke da se nacrtam danas na poslu, jer mu nema tko raditi, a dala sam otkaz na vrijeme i odradila otkazni rok prema ugovoru, da mogu otic mirne duse.
  3. Poštovani/a, Zaposlena sam na odredeno do 30.6.2020., dala sam izvanredni otkaz 21.5.2020., pismeno, u ugovoru pise da je otkazni rok 7 dana, koje sam odradila. Poslodavac kaze da mi je otkazni rok 15 dana, iako u ugovoru pise 7. Moze li on od mene traziti da ja dolazim danas na posao, iako sam sve napravila na vrijeme, a poslodavac nikako ne moze naci nekoga da radi umjesto mene.
  4. Pozdrav, zanima me pošto nisam podignula vozačku u roku od 90 dana, a predala sam zahtjev, vozačka mi je poništena. Moram li ja ponovno polagati autoškolu ili mogu predati novi zahtjev i novo uvjerenje o liječničkom pregledu.
  5. Poštovani, imam pitanje u vezi nasljedstva i prodaje istog. Naime nas 6 unuka ima u vlasnistvu nekretninu, šume, livade i ostalo. Sve je raspoređeno na jednake dijelove, no moji bratići su prepustili svoja dva dijela u korist trećeg bratića, što znači da je on sada većinski vlasnik. Moje pitanje je: 1. Može li većinski vlasnik nasljedstva kojemu su prepuštena dva dijela dizati poticaj na zemlju bez potpisa i bez pristanka ostalih vlasnika? 2. Mozemo li sestra i ja prepustiti svoj dio nasljedstva u korist svoga brata, tako da navedeni većinski vlasnik ima isti udio kao i moj brat? Odnosno pola pola. Tako da prilikom prodaje svega toga novci budu podijeljeni na jednake dijelove. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija