Jump to content

Yokohama

Korisnik
 • Broj objava

  53
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

154 pregleda profila
 1. Spis

  Znači li to da nema više postupanja po predmetu ? Želim prijaviti kazneno djelo koje se tiče tog predmeta. Mogu li to u tom slučaju ?
 2. Spis

  Zanima me što točno znači arhiviranje spisa. Znači spis je s određenim datumom arhiviran. Da li se time smatra da je postupak okončan ?
 3. Ogorčena

  U sličnoj situaciji sam bio i ja, mogu Vam reći da nema koristi od natezanja s njima u obliku prijava, predstavki, tužbi..jer na žalost nitko neće ništa poduzeti a vi ćete imati samo troškove. Institucije su potonule.
 4. Zaštita pojedinca

  Hvala
 5. Zaštita pojedinca

  Znači postoji li ministarstvo/institucija kojoj bih uputio predstavku o nepravilnosti u radu pravosuđa, zdravstva,,. a da nadzire rad svih institucija ?
 6. Zaštita pojedinca

  Hvala moderatoru na novoj temi, zanima me još kome se mogu obratiti, kojoj instituciji da iznesem predstavku o navedenom, ovdje je samo mali dio.
 7. Zaštita pojedinca

  Da, naravno u pravu ste, ne može se uvjetovati zakon. To se neće mijenjati. Ali zato smo svjedoci novijih događaja..jer ako ste građanin jedne države onda bi trebali imati minimum neke zaštite, barem zdrastvene, pravosudne..
 8. Zaštita pojedinca

  Možda je ova rasprava za novu temu neka je moderator premjesti jer me zanima kako to da meni osobno je prijem na hitnu odbijen jer nemam zdrastveno nego koristim skupe usluge privatnih (ne državnih ) klinika,.. ukratko ja se ne sjećam da me država ikako štitila ili usvojila neki moj zahtjev (npr. energetsku obnovu kuća gdje su prošli zahtjevi preko veze, moj ne po istim kriterijima ) a zauzvrat ja iste te zakone moram poštivati.
 9. Zaštita pojedinca

  Slažem se s vama, znači država nas ne štiti u zamjenu za zakone..kako je rečeno par postova gore.
 10. Zaštita pojedinca

  Da, možda netko još odgovori. Iz vlastitog iskustva sve preglede, doktore, bolnice plaćam iz vlastitog džepa jer nemam zdrastveno..zato mi je nerazumljivo gore navedeno
 11. Zaštita pojedinca

  Moj osobni slučaj je da sam na hitnoj odbijen jer nisam imao zdrastveno, zubara, pregled plaćao sam.. država, tj.ministarstvo zdravlja mi je reklo "a što bi vam mi"
 12. Zaštita pojedinca

  Tko plaća ako osoba nema zdrastveno osiguranje a razboli se ili ozlijedi i završi kod doktora ili u bolnici ?
 13. Jurisdikcija/nadležnost

  A što ako osoba obrazovanje plaća, zdrastveno nema.. policija ju ne štiti..?
 14. Odricanje nasljedstva u korist brata

  Potomak se može ugovorom s pretkom unaprijed odreći nasljedstva koje bi mu pripalo poslije smrti pretka a ugovor mora biti sastavljen u pisanom obliku i ovjerovljen od suca/JB.
 15. Oslobođenje od sudskih troškova

  Samo da navedem moj slučaj od prije godinu dana..tražio sam oslobođenje od pristojbi na žalbu na presudu. U uredu državne uprave su uzeli moje podatke i u roku od par dana sam dobio rješenje o oslobađanju sudskih pristojbi. Kao nezaposlena osoba bez primanja.
×