Jump to content

Spectrumus

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav, Dana 3.8. sam imao prometnu nezgodu, ja sam bio na biciklu, a drugi sudionik je auto. Nisam kriv, radi se o oduzimanju prednosti gdje sam se ja zabio u auto i završio s dislokacijom akromioklavikularnog zgloba, jučer sam se vratio s bolovanja sljedeći koraci su pregled fizijatra i fizikalna terapija. Radi se o ozljedi na radu koja je prijavljena, čeka se HZZO. Od osiguranja poslodavca croatia osiguranja navodno ne mogu dobiti odštetu jer mi treba biti trajni invaliditet. Ok. Zanima me mogu li prijaviti štetu preko auto osiguranja osobe koja je skrivila nezgodu? Moram napomenuti da nije bio izvid policije jer sam što prije htio na Hitnu jer nisam znao jeli lom u pitanju. hvala!
  2. Da, predstavnik stanara je upoznat s navedenom situacijom, a također je i vlasnik navedenog stana, podstanari su u njemu i s njima imamo problem. S njim smo do sad komunicirali puno puta, a on dodatno s njima. Bez uspjeha na žalost. S obzirom na to da smo i mi podstanari javili smo se i vlasnici, koje je također kontaktirala predstavnika i direktno u podstanare ispod nas. Iskreno u svim tim pokušajima dolazimo do zida, a da ne kažem da je u razgovoru, telefonskom, s vlasnicom bio izrazito nekulturan i bezobrazan.
  3. Pozdrav, Imam problem sa susjedima koji žive ispod, radi se o suterenskom stanu, mi smo visoko prizemlje. Uglavnom, radi se o pušenju i smradu koji ulazi u naš stan. Noći su najgore, spavamo s otvorenim balkonskim vratima, koja gledaju na dvorište, ispod su njihovi prozori i dim nam stalno ulazi. Na kraju svaku noć moramo zatvarati prozore i balkonska vrata. Ljudi rade inače u smjenama, dođu kući oko 1-2 u noći i puše tako cijelu noć, do 6-7 dok ne odu spavati. Na dijalog i kompromis nisu spremni, tako da sad tražimo neko rješenje... Pronašao sam da Kućni red podliježe zakonu RH i to na temelju članka 86. stavak 1. podstavak 6. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima (NN 91/96.) II. POSEBNE ODREDBE 1. Korištenje stanova i poslovnih prostora u stambenoj zgradi Članak 3. Vlasnici, najmoprimci i zakupnici stanova odnosno poslovnih prostora (nastavno: korisnici) dužni su prostorije koristiti pažnjom dobrog gospodara, pazeći da druge vlasnike i korisnike ne ometaju u mirnom korištenju njihovih prostorija. Korisnik je dužan stambene i poslovne prostore, zajedničke dijelove i uređaje zgrade te zemljište što pripada zgradi koristiti u skladu s namjenom i međuvlasničkim ugovorom, postupati pažljivo te ih čuvati od oštećenja. i u Zakon o vlasništvu i drugim stvarnim pravima - Zakon.hr pronašao sam dio o imisijama Članak 110. (1) Nitko se ne smije služiti ni koristiti nekretninom na način da zbog toga na tuđu nekretninu slučajno ili po prirodnim silama dospiju dim, neugodni mirisi, čađa, otpadne vode, potresi, buka i sl., ako su prekomjerni s obzirom na namjenu kakva je primjerena toj nekretnini s obzirom na mjesto i vrijeme, ili izazivaju znatniju štetu, ili su nedopušteni na temelju odredaba posebnoga zakona (prekomjerne posredne imisije). Zanima me sto je sljedeće, da li da zovem policiju pa oni izlaze na teren ili ? Lp
  4. Da, žele da potpišem takav ugovor da izgubim pravo na žalbu, čega sam svjestan. Htjeli su da potpišemo sporazumni, ali sam to odbio jer onda nemam pravo na naknadu s biroa. Posao aktivno tražim ali želim se osigurati da imam barem neku naknadu ako ga slučajno ne nađem do 1.2. A osobno uvjetovani otkaz mi nude uz ovaj uvjet da se ne mogu žaliti i toga se najviše boje.
  5. Uručenje otkaza bi bilo retroaktivno, ali bi radio do 31.1., kada bi išla i odjava. Plaću bi uredno dobio još u veljači za siječanj. A koliko sam upoznat - kod sporazumnog otkaza nemam pravo na naknadu s biroa.
  6. Novost! Danas mi je komunicirano da ću dobiti poslovno-uvjetovani otkaz i da radim do kraja 1. mjeseca, ali su me pitali da li pristajem na to da datum otkaza bude 15 dana retroaktivan. Znaci i dalje se boje tužbe. Usmeno sam pristao na tu opciju, jer mi nije cilj tužiti ih, ali me zanima da li me zakidaju s time u nekim pravima?
  7. Pozdrav, tražio sam premještaj unutar firme na neko drugo radno mjesto jer me posao koji trenutno obavljam počeo jako opterećivati i utjecati na zdravlje. Načelno je dogovoreno da idemo s premještajem, ali ispostavilo se da nema trenutno otvorenih pozicija i otvorila se tema otkaza. Nekako se pretpostavilo da ćemo ići na sporazumni otkaz dok nisam otvorio tu temu u mail-u i napisao da sam tražio premještaj i postavio pitanje koja vrsta otkaza je u pitanju. Tvrtka mi ne želi dati osobno/poslovno uvjetovani otkaz jer ih je navodno strah tužbe, a ja ne želim potpisati sporazumni jer sam tamo 16 mjueseci i nemam pravo na otpremninu, te onda ne bih imao niti pravo na naknadu s biroa Čak mi nude da potpišem uvjetovani otkaz s mjesec dana unazad kako ih ne bi tužio. Tužba mi nije nikako u cilju, samo želim naći najbolje rješenje za sebe, pa molim za pravno savjetovanje što mi je činiti i koja su mi prava lp,
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija