Jump to content

Iv5555

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. U svim papirima pise da su izvanknjizni vlasnici..te su mi roditelji isli u zemljisnik i osoba koja tamo radi im je rekla da nisu oni upisani u pravu knjigu zemljisno knjiznih vlasnika, jedino da stoji upisano da su izvanknjizni vlasnici ,te postoji posebna knjiga di su izvanknjizni vlasnici da se zna...uglavnom otac mi ima 2/3 te zemlje te nemozemo radit nista jer nam stvaraju probleme..na 1/3 je upisana pradjedova zena te njih osmero kao izvanknnizni vlasnici.. stoji tamo u glavnoj knjizi zemljisnika da su izvanknjizni vlasnici.. nije mi nista jasno sta i kako rjesit ovo..
  2. Ovih osam su od pradjedove zene sestre djeca..tj pradjedova zena im je bila teta..i oni su sad izvanknjizni vlasnici na istoj zemlji di je moj otac vlasnik jer oporucno je njegov upis opravdan dok kod ovih osam niti je bilo oporuke od strane njihove tete ,nit su uzdrzali tetu nego drzava te teta nije upisala svoj dio na sve cestice zemlje dok je bila ziva ,nego ovih osmero su je upisali 2008god te na njen dio dobili osam jednakih djelova..
  3. Ok znam to da bi tribali imat pravo al kako su se upisali ako nisu svoju tetu uzdrzali nego drzava, i njen dio pripada drzavi po zakonu s ne njima? I sta je jos vazno zena od pradjedovog brata se nije upisala na zemlju dok je bila ziva, te su sad ovih osam nasljednika izvanknjizni vlasnici a nije bilo oporuke i ako mi moze ko pojasnit kakva su njihova prava kao takva a moj otac je upisan kao pravi vlasnik na svoj dio istih cestica zemlje..
  4. Poštovanje! Od mog pradjeda brat kad je preminuo, ostavio je oporuku gdje navodi da ostavlja svu imovinu na jednake dijelove: mom pradjedu, njihovoj sestri te ženi sa kojom nije imao djece. Međutim njegova žena je 1996 god završila u domu te je umrla 1997god..te joj je država plaćala jedan dio gdje postoji dokaz da ju je uzdržavala. 2008.godine od njene sestre djeca su se uz pomoć javnog bilježnika upisali na njen dio te čak na par čestica koje su od mog pradjeda, a da na to nemaju nikakvo pravo. Zanima me jel mi možete dati savjet što da napravimo jer smo tek nedavno to otkrili ... Jel oni stvarno imaju na njen dio pravo iako je nisu ni uzdržavali, a ona nije ostavila nikakvu oporuku? Javni bilježnik je to njima riješio rješenjem o nasljeđivanju, te pise temeljem pravomocnog rjesenja o nasljeđivanju doneseno po javnom biljezniku koji je povjerenik suda u gradu 2013 se upisuje pravo vlasnistva na 1/3 imovine od umrle u korist osmero nasljednika od njene umrle sestre..molim vas ako mozete pomoc, imam to kopirano iz zemljisnika di se vidi sve ako bude tribalo poslat cu nekom od vas da ima bolji uvid u sve..hvala..
  5. Nema smisla onda nista ni pokusavat sta se tice toga..hvala na odgovoru..
  6. Nakon dugo godina smo saznali da od mog pradjeda sestra nije imala potomke kad je umrla te nije bilo oporuke, ali od pradjeda druge sestre djeca su se upisala na njenu imovinu i koriste je duze od 30god..jel pravo na traženje nasljedstva u tom slučaju zastarilo ,Iako se dokaze da moja obitelj ima pravo na svoj dio po rodbinskom slijedu ,i nitko nas nije obavjestio ni mog tatu ni pok djeda da nije bilo oporuke i da imamo pravo na svoj dio..ako može ko dat koristan savjet bia bi zahvalan..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija