Jump to content

matematicarka1

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je matematicarka1 objavio

  1. Pozdrav!Eto,dočekao me opis posla ,nakon čega sam voditeljici uručila pismeno odbijanje poslova dok se sve ne doda ugovoru o radu.Šefica se nije pojavila u firmi do kraja moje smjene.Voditeljica je ravnateljici proslijedila mejlom moje odbijanje uz obrazloženje .I na tome je sve stalo.Opis poslova koji sam danas dobila (koji obavljam već dvije godine) šaljem jer smatram da ova odluka nije ono što sam tražila i što sam trebala dobiti, Znači ,otkaz nisam dobila,ugovor nisam dobila a ja sam i danas sve odradila.Možda bi bilo najbolje da se povučem iz ove igre i ne dođem na posao,pa bi mi onda morali dati otkaz
  2. Hvala vam što mi dajete savjete,bez ovoga svega što ste napisali bila bi potpuno izgubljena.Sutra ću znati na čemu sam.Šefica mi se danas javila porukom i sutra ću valjda saznati od voditeljice(Tina) kako će se stvari dalje odvijati.Šaljem vam tekst poruke koju sam danas dobila,sutra ću imati više informacija.Ako to bude bio samo opis posla pripremila sam pismeno odbijanje poslova (kako je prije dva dana tražila) uz obrazloženje.Hvala vam još jednom.Lijep pozdrav.
  3. Poštovana,nisam uspjela sklopiti dogovor s firmom.Rekla sam da više ne želim obavljati poslove masaže,grupne vježbe i vježbe disanja te voditi yoga vježbe,kreativnu radionicu i svakodnevne slobodne aktivnosti,jer ti poslovi nisu sukladni odredbama sklopljenog ugovora o radu prije četiri godine.Pretpostavljena mi je rekla da sam po ugovoru dužna obavljati sve poslove koje traži poslodavac bez obzira što sam prijavljena kao njegovateljica i ako odbijam raditi te poslove da joj to napismeno predam.Kao njegovateljica ne radim već tri godine,sve poslove do sada ,koje je tražila da odradim sam odrađivala čak i poslove medicinske sestre(godinu dana) iako nemam državni ispit i licencu.Edukacije koje sam završila,sama sam financirala i kako sam koju edukaciju završila samo mi se to dodalo u radni raspored ,bez ikakvog pismenog akta.Uložila sam preko 12 000 kn u edukacije za wellnes zanimanja jer se u sklopu doma planira otvoriti i wellness a do sada se bave i turizmom pa sam kao maserka obavljala i masaže turista,ne samo korisnika.Uglavnom,ugovor mi neće mijenjati ni doraditi jer nemam završenu srednju školu i ako odbijam poslove da je to za otkaz ili da se vratim na odjel kao njegovateljica,što sam odbila.Tako da sutra moram pretpostavljenoj pismeno dostaviti moje odbijanje posla i bit će mi uručen sporazumni otkaz.Zatražila sam,ako je već tako,da mi firma da otkaz uz obrazloženje a ne sporazumni.Ne znam jesam li ispravno postupila,imam li pravo na otkazni rok,neiskorišteni godišnji,kakva su moja prava i da li ih uopće imam.Uložena sredstva (1 800 kn ) i povrat istih firmi, ovaj put nije ni spomenula.
  4. Pozdrav ! Imam samo uplatnicu na kojoj se vidi da je firma uplatitelj tečaja.Nemam nikakakav interni akt poslodavca o dodatnom obrazovanju i povratu sredstava.Hvala na odgovoru.
  5. Zaposlena sam u jednom većem staračkom domu 4 godine. Počela sam kao njegovateljica i onda sam završila i za maserku a potom i za voditelja psihofizičke relaksacije. Već dvije godine ne radim kao njegovateljica nego vodim grupne vježbe korisnika, masaže korisnika i vodim kreativnu radionicu. Par puta sam postavila pitanje o promjeni ugovora, međutim od toga ništa. Nedavno sam se odlučila da završim i tečaj njege lica te zamolila nekoliko dana godišnjeg za pohađanje tečaja. Pretpostavljena se ponudila da će firma platiti tečaj, što su i učinili(1800,00kn).Opet sam spomenula promjenu ugovora i opet sam dobila negativan odgovor. Netko bi bio zadovoljan što radi i ima stalni posao i primanja ali nakon svih tih mojih edukacija i uloženog truda i novca, pojavio se osjećaj da me firma nemilosrdno iskorištava. Odlučila sam se za otvaranje vlastitog obrta, registrirala obrt prije 2 tjedna, novost prenijela pretpostavljenima i iznijela im svoj plan. Naime rekla sam im da će obrt biti paušalni i da planiram startati na proljeće do tada i nakon starta bi radila i dalje u firmi ali da mi se ipak promijeni ugovor. Ne znam kako je to sve shvaćeno ali tražeći raspored rada dobila sam praznu listu za 1.mjesec.Pitala sam jeli to momentalni otkaz i kako to da ne moram ni otkazni rok odraditi. Napismeno nisam dobila ništa i zamolila sam za objašnjenje, kojeg naravno nije bilo. Znam da je glupo što uopće radim toliko dugo na takav način ali otplaćujem kredit za kuću i nisam baš u situaciji da budem asertivna. No sve ima neku granicu... Konačno sam se odlučila i rekla da ipak, nakon svega, imam namjeru napustiti firmu ali ne odmah jer imam još dosta stvari pripremiti do otvaranja.Tada je pretpostavljena rekla da ako mislim dati otkaz, onda moram vratiti firmi onih 1800 kuna za tečaj njege lica, jer ga nisam odradila a što se tiče ugovora, ne može ga mijenjati jer nemam srednju školu već samo osnovnu i da na osnovu tih certifikata koje imam, nisam dovoljno kvalificirana za promjenu ugovora. Napravila mi je raspored rada za siječanj i to je to. Zanima me da li moram vratiti firmi novac, da li je po zakonu to što obavljam posao za koji nigdje ne piše da ga obavljam, da li ja uopće u bilo kojoj firmi mogu raditi s tim svojim certifikatima jer i za njegovateljicu imam samo certifikat?Svako osposobljavanje me je koštalo preko 5000 kn i priznato od ministarstva RH. P. S. Malo je reći da sam jako ogorčena, upisala sam srednju medicinsku ali iz osobnih razloga je nisam završila. Potrudila sam se i pozavršavala 4 tečaja, i ako ti tečajevi nisu priznati u firmama, onda će možda biti najbolje da zasučem rukave kao samozaposlena.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija