Jump to content

sara lucic

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Moje zemljište nalazi se na kraju jednosmjerne ulice gdje osim mene zemlju ima još jedan susjed koji je stavio ogradu preko ulice gdje počinje njegova međa i pripojio zadnjih cca 40metara dužine javnog puta sa svojim zemljištem i tvrdi da je to njegovo zemljište. Prema podacima u zemljišnim knjigama katastarska čestica je upisana kao put, a u vlasničkom listu se vodi kao javno dobro u općoj uporabi. U Katastru se ta čestica vodi na isti način: posjedovni list- GRAD VELIKA GORICA - JAVNO DOBRO U OPĆOJ UPORABI, vrsta upotrebe – put, ista površina. Susjeda sam već pitala da makne ogradu i odbio je. Molim vas informaciju kakva je procedura ako se obratim općini za pomoć. Da li micanje ograde može riješiti sama općina budući da je ona vlasnik puta te da su zemljišne knjige i katastar usklađeni ili ću ja morati pokrenuti neki postupak na sudu?
  2. da li svjedok u kaznenom postupku smije komunicirati sa oštećenom stranom o nastalim događajima prije davanja iskaza ili za vrijeme trajanja cijelog postupka? ponavljam još jednom: samo komunicirati. Ili uopće ne smiju pričati o kaznenom djelu?
  3. Hvala vam oboma na pojašnjenju i pomoći!
  4. što to znači pravilno upozorena?
  5. Da li ja imam pravo tražiti da se moja izjava izdvoji kao nezakoniti dokaz zbog prava na nepovredivost osobnoga i obiteljskog života ?(Dokazi koji se ne smiju izvesti pred sud i smatraju se nezakonitima prema članku 10. Stavak 2. Zakona o kaznenom postupku: ............2. Koji su pribavljeni povredom Ustavom, zakonom ili međunarodnim pravom zajamčenih prava obrane, prava na dostojanstvo, ugled i čast, te prava na nepovredivost osobnoga i obiteljskog života .....)
  6. Molim vas još jedan info, da li osumnjičena osoba/tuženik ima pravo uvida u spis općinskog državnog odvjetništva? I da li bi mogla imati uvid u spis jednom kada slučaj dođe na sud (mislim da je takav slijed)?
  7. Poštovani, na Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu sam dala izjavu kao svjedok u slučaju kaznenog postupka protiv više osoba zbog kaznenog djela iz članka 239 Kaznenog zakona. Da li mogu povući svoju izjavu zbog straha za vlastiti život i život svoje obitelji? Napisala bi izjavu (u kojoj doslovno tako navodim "zbog straha za vlastiti život i život svoje obitelji povlačim izjavu od dana...u predmetu...."), potpisala ako treba kod javnog bilježnika i poslala na sud.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija