Jump to content

mr.dani25

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ugovor o radu je od prije 12 godina i placa na njemu je oko minimalca, a sadasnja placa je za oko 2500kn veca....Pa me zato zanima dali mi smije smanjiti placu....
  2. Hvala na odgovoru...A koji bi to bio opravdani razlog, osim da se ne pojavim na poslu? Da li mi smije smanjiti placu za vrijeme otkaznog roka, ako radim pod otkaznim rokom kao inace?
  3. Poštovanje, otkaz je uručen mailom i poštom 15.01.2020.g sa otkaznim rokom od mjesec dana u koji bi trebao biti uračunat godišnji od 15 dana, što znaći da je prestanak dolaska na posao trebao biti 29.01.2020, a nakon toga godišnji do 15.02.2020.! Poslodavac nije potpisao otkaz, nego zahtjeva da se radi do 31.01.2020. te da će me s tim danom odjaviti, a godišnji platiti, citiram "platit ću ti godišnji koliko ja hoću". Zanima me dali na to pristati? Koji je interes poslodavca? Dali ja mogu odbiti da mi plati godišnji i zahtjevati da ga koristim? Jer ako se ne pojavim na poslu, dali mi može dati izvanredni otkaz? Unaprijed hvala! Lp.
  4. Hvala! Koliko je zastara za neiskoristeni i neplačeni godišnji odmor jer godišnji za 2018.g nije iskoristen na vrijeme. Lp.
  5. Hvala na odgovoru! Dao sam otkaz, ali šef mi odbija dati godišnji odmor koji jos po evidenciji imam 8 dana i odbija mi platiti. Šta napraviti učiniti, šta mi predlažete? Hvala! Lp.
  6. Hvala na odgovoru! Zanima me jos dali ako danas dam otkaz imam pravo u otkaznom roku koristenje neiskorištenog godišnjeg odmora iz 2019g koji sam inače trebao iskoristiti do 30.06.2020.g. Hvala! Lp.
  7. Hvala na odgovoru! Zanima me koji je to opravdani razlog jer svuda pise opravdan razlog ali nije razjasnjeno. I zanima me dali ja moram reci gdje idem na koji posao, recimo kod konkurencije jer ce vrsiti pritisak na mene. Lp.
  8. Hvala vam na odgovoru! Jos me zanima samo koliko po zakonu moram odraditi otkazni rok i dali sam ga dužan odraditi jer me strah mobinga za vrijeme otkaznog roka, dali snosim kakve posljedice ako kazem šefu "dajem otkaz i neću odraditi otkazni rok"? Unaprijed hvala! Lp.
  9. Dobar dan, planiram dati otkaz i preći u tvrtku koja je u tržišnoj utakmici s dosadašnjim poslodavcem kod kojeg radim 12,5 godina jer zbog mobinga i dosta toga više psihički nemogu to podnjeti. U ugovoru koji sam potpisao na neodređeno (u prilogu) mi je naveo da se nesmijem zaposliti kod druge osobe koja je u tržišnoj utakmici s poslodavcem u razdoblju od 1 godine i da se zabrana utakmice poslodavca i radnika bude regulirala posebnim ugovorom kojeg ja nemam niti se sjećam da sam ga potpisao. Zapravo me zanima dali on može mene tužiti zbog toga što sam prešao u konkurenciju, tražiti financijsku odštetu i koliko bi morao odraditi otkazni rok po zakonu, ako sam ga dužan odraditi jer bojim se da će me za vrijeme tog otkaznog roka psihički dotući. Unaprijed hvala! UGOVOR.pdf
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija