Jump to content

Zuluf

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Zuluf objavio

  1. Putni troškovi ne mogu biti isplaćeni za tu udaljenost, moje stanje je pri obračunima plaće bilo ispravno, u trenutku obračuna plaće imao sam boravište u Zagrebu, zatim do idućeg obračuna nisam imao boravište u Zagrebu ali u trenutku obračuna te iduće plaće imao sam prebivalište u Zagrebu, dakle sa strane Porezne nista nije sporno. A kako meni netko može dokazati da nisam nikada putovao
  2. Zna se vrlo dobro sto je selidba.pogotovo ako postoji dokument koji to potvrđuje.i uopce ne razumijem kojom logikom ste dosli do ovakvog zakljucka. Uz svo duzno postovanje, meni treba savjet pravnika pa vas molim ako to niste da ne gubimo uzalud vrijeme.
  3. Zar dokaz o prebivanju nije upravo potvrda o prebivalištu ili sam pogresno shvatio naziv dokumenta
  4. Mozda nisam putovao svaki dan nego bio smjesten u hotelu, hostelu, kod prijatelja. Sve moje stvari i namjestaj bile su na mojoj jedinoj važećoj adresi u tom trenutku morao preseliti iz zadra u zagreb. Zanima me na koji način je onda uopće moguće seliti iz mjesta u mjesto ako ne ovako. Počeo sam raditi i dok mi nije prosao probni rok bio sam smjesten kod rodbine kod koje sigurno nisam mogao dovući sav svoj namjestaj i stvari nego sam to morao tek nakon što sam našao stan. Zanima me gdje se točno može naći pravilnik o slobodnim danima za preseljenje, jer u kolektivnom ugovoru piše 4 slobodna dana za selidbu iz mjesta u mjesto i nikakvi popratni uvjeti, dakle ako ja imam crno na bijelom potvrdu o preseljenju iz zadra u zagreb zar ne postoji neki pravilnik a ne da ovisi o tome kako ce koji sluzbenik to sebi tumaciti.
  5. Mozete li mi molim vas detaljnije pojasniti na osnovu čega su 2 dana ako je selidba iz mjesta u mjesto? Hvala
  6. Poštovani, zaposlen sam u jednoj drzavnoj instituciji i u kolektivnom ugovoru pise da za selidbu unutar istog mjesta dobijem 2 slobodna dana, a za selidbu iz mjesta u mjesto 4 slobodna dana. Prebivalište sam imao u zadarskoj županiji, a boravište u Zagrebu jer sam stanovao kod rodbine. Međutim boravište mi je isteklo u 11.mjesecu , a u 12.mjesecu nasao sam stan u Zagrebu u koji sam selio i morao donijeti sve svoje stvari iz Zadra u Zagreb. Kada sam podnio zahtjev za 4 slobodna dana koja su mi trebala budući da sam selio iz jedne županije u drugu, gospođa u kadrovskoj rekla je da imam pravo na dva slobodna dana jer selim unutar Zagreba jer ona to tumači na način da selim s mjesta boravišta u Zagrebu na novo prebivalište u Zagrebu iako mi u trenutku promjene, boravište nije vrijedilo već skoro mjesec dana tako da mi je jedina važeća adresa bila ona u Zadru. Prilozio sam im i potvrdu o promjeni prebivalista(iz Zadra u Zagreb) i potvrdu boravista na kojoj je vidljivo da je bila istekla. Gospoda mi je rekla i da ona to ne priznaje jer nisam prijavio promjenu s porezne u zagrebu na poreznu u zadru i onda opet natrag, ali ne vidim smisao toga ako sam znao da moram pronaći novi smjestaj u Zagrebu u kratkom roku i ponovno se prijavljivati natrag na poreznu u Zagrebu. Imam li po zakonu pravo na slobodne dane za selidbu iz mjesta u mjesto?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija