Jump to content

MirnaMarincic

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala vam na savjetima. Pokušati ćemo sa pisanom opomenom.
  2. Pozdrav, molim vas za savjet, prodavatelj stana je bio obvezan u roku od 30 dana od isplate ugovorene cijene stana osloboditi stan od stvari i osoba. Rok je prošao, a kada smo došli preuzeti ključeve stana, vidjeli smo da prodavatelj nije ni smeće iznio van. Sam se preselio, ali je stan pun stvari (smeća). Možete li mi molim vas reći koji je postupak u slučaju da ne uspijemo mirnim putem riješiti ovaj problem? Hvala.
  3. Pozdrav, imam jedno pitanje na ovu temu jer imamo specifičnu situaciju, pa ako bi ste mi mogli pomoći kako formulirati u članku sljedeće: Mi kupujemo stan koji se vodi na 2 vlasnika, te ima otkup od MORH-a. Dogovoreno je da će se iz kredita u EURima isplatiti dug MORH-u koji je u kunama, te razlika isplatiti prodavateljima u jednakim iznosima. Kako bi bilo najispravnije definirati taj članak obzirom na tečajnu razliku koju ćemo imati zbog razlike u tečaju kod sklapanja kupoprodajnog ugovora i isplate kredita? Određeni dio od ukupne kupoprodajne vrijednosti je isplaćen na ime kapare, a za ostatak da li je ispravno sljedeće: Ugovorne strane suglasno ugovaraju da će kupac ostatak kupoprodajne cijene od npr 100.000 eura isplatiti prodavatelju stambenim kreditom poslovne banke kupca u roku najkasnije do 30.3.2020.g. Ostatak kupoprodajne cijene (npr 100.000EUR) Kupac će putem poslovne banke koja mu odobri stambeni kredit isplatiti na način da će na račun državnog proračuna broj: HRxyz, model: HRxy, poziv na broj odobrenja: cccccc, isplatiti iznos od (npr 100.000kn) što je prema srednjem tečaju HNB na dan sklapanja ovog Ugovora 13.500EUR, a koji iznos može prilikom sklapanja glavnog ugovora biti uvećan za zatezne kamate založnog vjerovnika Republike Hrvatske, na ime isplate založnog prava opisanog u ĉlanku 2.st.1. ovog ugovora, dok će preostali iznos kupoprodajne cijene u iznosu od 86.500EUR isplatiti svakom prodavatelju u jednakom iznosu pri čemu će Prodavatelj 1 isplatiti 43.250EUR na račun HRxyz te Prodavatelju2 isplatiti 43.250EUR na račun HRxyz. Eventualne tečajne razlike na dan isplate kredita snosi Kupac. Prodavatelji se obvezuju do trenutka primopredaje nekretnine ishoditi brisovno oĉitovanje od založnog vjerovnika Republike Hrvatske kojim će se predmetna nekretnina osloboditi od tereta pobliže opisanog u ĉl.2.st.1. ovog predugovora. Hvala puno unaprijed.
  4. Nije im problem, bar do sada nisu dovodili ništa u pitanje obzirom da je u papirima sve čisto. Hvala u svakom slučaju na brzom odgovoru.
  5. Poštovani kupujemo nekretninu na koju su upisana 2 vlasnika i ima otkup prema MORH-u. Nekretnina će biti plaćena iz kredita koji dižemo u EUR-ima. Iz kredita će se pokriti i dug prema MORH-u. Molim vas za savjet na koji način u kupoprodajnom ugovoru definirati iznose koji će biti isplaćeni prodavateljima, obzirom da je kredit u EUR-ima a isplata MORH-u u kunama? Obzirom da se kupoprodajni ugovor sklapa prije nego se radi ugovor o kreditu i ne znamo koji tečaj EUR-a će biti na dan isplate kredita, kako bi bilo najispravnije definirati iznose koji će se isplaćivati iz kredita? Hvala puno unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija