Jump to content

Nick11

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ma da ne ispadnem neki ljubomorni cangrizavac kome sve smeta doista nemam nista protiv tih kuca, ali lik je krenuo gradit dok jos uopce nije imao gradjevinsku. I mi ga onako naivni pitali sta ne moze malo te zidove snizit pa gornji teren dio ukopat kao sta su svi, da sve kuce prate neki prirodni pad terena. Njegov je odgovor bio da mu tako stoji u projektu. Mi se zalili gradjevinskoj, odjelu za izdavanje dozvola, opcinskom komunalnom redaru... Lik je napravio sta je mislio i stao. Dobili poziv na uvid projekta i dali privovor. U dozvoli pise da su problemi koje mi navodimo rijeseni u projektu.... Kojem projektu kad su mu zidovi visi i sva se voda slijeva k nama? On dozvolu ima, kuce ce napravit i prodat a mi cemo se onda morat natezat jednog dana s novim vlasnicima da se to rijesi. Jasno je meni da svako pravilo mora imat izuzetak ali po nekakovoj logici ako je teren neravan tamo gdje je moguce trebalo bi uzet neku priblizno srednju vrijednost i onda to poravnat. Negdje skinut, negxje nasut i imas plato ravan, a ovaj od najvise kote jos nasipava 60cm.na najnizoj dodje nasip od 90cm.. A i gornji teren koji je inace visociji jos nasipava za 50cm po projektu... I sad... Kuca iznad nas ajde njoj to i ne smeta previse ali nas koji smo se morali malo ukopat zbog strmine totalno zatvara a i ruzno je za vidjet, ali i to bi prozvakali ali tu vodu ne mozes, ispred nase garaze za vrijeme kise potok... Kamo da ga preusmjerim? Kod drugog susjeda ispod mene? I to je taj nas sistem, svatko tumaci zakon kako mu pase... I malo nekog podmazes i dobijes sto zelis... I onda se svi skupa cudimo u sta nam se pretvaraju mjesta na obali... A za koga to radimo? Za nekog koji ce tu boravit dva ili tri mjeseca u godini, a mi koji tu zivimo koga briga.. Muka mi je od tih kvazi investitora i poduzetnika,a bome i od tih inspekcija koje nisu bile u stanju ni odgovorit, a kamo li izac na teren... Svejedno hvala na strpljenju i odgovoru.
  2. Odredbe prostornog plana predvidjaju visinu podupornih zidova max do visine od 1,5m, osim u posebnim slucajevima kad teren zahtjeva i projektom su predvidjeni visi ti poduporni zidovi. Opet ostavljeno pristora za manevre projektanata... Najgore od svega je sta se radi o kucama za prodaju strancima koje da bi postigle visu cijenu moraju imati pogled na more pa se pribjegava rjesenjima koja su totalno van pameti, ali....zakonom dozvoljeno.. Sada su ti poduporni zidovi gledano iz mog dvorista visi od 3m...voda mi se slijeva u dvoriste u potocima jer jos nije zavrsio (radovi tek poceli) sve pliva cim padne kisa. Ali on ima projekt i gradjevinsku dobio bez obzira na nase objektivne prigovore, nikoga nije briga za nas koji tamo zivimo. Hvala na odgovoru!!!
  3. Postovani, da li netko zna koliko se moze nasipavati visinu terena za gradnju kuce? Susjed iako je visi od okolnih parcela nasuo teren za cijeli metar da bi mu terasa u prizemlju imala pogled na more... Nazalost tako mu stoji u projektu... Da li je to dozvoljeno? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija