Jump to content

Danko Vojnovic

Korisnik
  • Broj objava

    2
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Kako tko čita Zakon?

  2. Poštovani,

    Iako sam po struci diplomirani pravnik, totalno ne mogu razlučiti prava hrvatskih branitelja i kako što ide. Naime 2006. godine sam u zvanju Glavnog inspektora policije uz dijagnosticirani PTSP iz policije sam otišao u mirovinu po čl.6 s 30 godina mirovinskog staža (20 efektivno) i jednostavnog razloga da drugima ili sebi ne bih naudio...prolaze godine, bolest se pojačava. Zdravstveno povjerenstvo HRVI donosi Nalaz o uzročno-posljedičnoj vezi bolesti i obrani suvereniteta RH. Nekoliko godina traje liječenje i  iganje ping-pong, veća-manja, privremeno-trajno...

    Sada imam HRVI status TRAJNO s 20% invalidnosti (oštećenja organizma). Također imam, Nalaz i mišljenje ZOSI, te REVIZIJU Ministarstva branitelja RH - POTPUNI gubitak radne sposobnosti. 

    U HZMO mi tumače kako će odrediti novu mirovinu, po zvanju GLAVNOG INSPEKTORA sukladno vojnom činu, ali samo 20% dok će 80% biti postojeća starosna mirovina.

    Ono što ne razumijem nikako - ako je 20% po ZOPHB, a 80% po ZOMO, gdje je nastalo tih 80% do potpunog gubitka radne sposobnosti, ako je sve nastupilo kao bolest u direktnoj vezi s obranom suvereniteta RH.

    1961. godište sam s punim (1440) ratnim sudjelovanjem, statusom dragovoljca i mirovino 4100 kn. Po stavu HZMO nova mirovina bi bila manja, minimalno viša ili viša (čin pukovnik ili brigadir?)

    E-mail: danko70@gmail.com

  3. Ljudi moji, ili smo u paralelnom svijetu neznanja ili smo sami krivi...Pa, postoje ROKOVI i dok svi sute ovako je kako je sada. Uz puno razumijevanje da povjerenstva imaju brdo predmeta, nije to Vas problem niti krivica. Cemu rokovi ako se ignoriraraju. Probajte prekoraciti rok za npr.placanje nekih racuna? Pitanje sastava vjestaka je posebno pitanje...djecji kirurg mi je dao napisano kako #se stjece dojam da sam alkoholicar i da nisam bio u ratu# isti ima par dana za ispriku i ide mu kaznena prijava, tuzba i zahtjev za naknadu stete zbog dusevnih boli... Od 2004. godine i poslije sramotnog rjesenja, nigdje u nalazima nema E10.1 Istina kako sam na jednom od redovnih pregleda i rekao kako uz malo vise vina osjetim da Diazepan cudno djeluje, ali kako apsolutno drzim pod nadzorom. U konacnici, suludo je da alkohol bude uzrok PTSP, ali logicno da PTSP bude uzrok alkoholizma. Bio sam i u Ministarstvu branitelja i ne znam sto bih mislio. Nekako, vjerujem da je ministar ok, ali da nisu bili svjesni kolika regimenta laznih branitelja je stvorena, upravo od tih korumpiranih povjerenstava i sada je situacija kada se ispravljanje jedne nepravde radi stvaranjem druge nepravde. Zato, sve zalbe, prava, tuzbe i prijave treba pokrenuti. Ne zbog 114 kuna osobne invalidnine vec ponosa...ali i preventive kako ne bi netko pukao pa opet pijani branitelji cine zlocine a sve im se dalo?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija