Jump to content

Otto

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ovršni prijedlog je podnesen na temelju vjerodostojne isprave, ispisa iz poslovne knjigem gdje stoji moje ime i dug s cifrom na koju je napisana nagodba. Nikakva daljnja nagodba nije potpisivana jer jednostavno nisam ni znao za postojanje eventualnih daljnjih troškova. Tijekom otplate kontaktiralo se računovodstvo zbog uplata rata i nitko nikada nije spominjao neki daljnji dug. Bio sam na sastanku s čovjekom iz osiguranja i ona se pojavio bez ijednog dokumenta s pričom da je dao provjeriti sve isplate i da će se javit!
  2. Isplaćeno je HZZZO isnos troškova bolovanja. Isplata je bila vrlo brzo nakon potpsivanja nagodbe. Dakle, radi se o nekom 5 ili 6 mjesecu 2005.Podaci su to iz telefonskog razgovora s predstavnikom osiguranja. Dogovoren je sastanak s njim da me upozna s detaljima i svojom ponudom. Ali sve više sam siguran da je ovdje riječ o zastari potraživanja! Može li osiguranje promijeniti (lažirati) datum isplate i pokrenuti ovrhu po tom potraživanju a unutar zastarnog roka? Može li sud ako i kada dođe do parnice, zatražiti od HZZZO potvrdu s datumom uplate od osiguranja kao točan dokaz, jer vjerujem da se to ne da lažirati? Nakon ovakve neugodnosti čovjek je spreman na sve s njihove strane!
  3. Točno je da se radi o Ovrsi na temelju vjerodostojne isprave. U telefonskom razgovoru s predstavnikom osiguravajuće kuće rečeno mi je da je nakon potpisivanja nagodbe, isplaćena jedna svota jednom od oštećenih, za koju sada potražuju povrat. O toj svoti nikada nisam dobio nikakvu informaciju. Nije riječ o nikakvi kamatama ili troškovima nagodbe!!
  4. Rješenje o ovrsi je donešeno na temelju nagodbe koju sam potpisao s osiguranjem, jer je identična cifra u pitanju. Nikada me nitko nije niti obavijestio o tim dodatnim troškovima jer su vođene navodno kao zasebni slučajevi. Žalba s preslikama nagodbe, obavijesti o regresnom potraživanju i naravno, preslikama uplatnica je poslana na adresu javne bilježnice koja je donijela rješenje.
  5. Hvala na odgovoru!! Već pišem žalbu i sutra šaljem. Valjda nisam zakasnio! Ovrha je pokrenuta nečijom greškom jer je iznos podmiren prije nekoliko godina, pa zar bi nakon zakašnjenja i ako rješenje postane pravomoćno mogao biti ovršen unatoč uredno podmirenom dugu unutar potpisanog sporazuma?
  6. Dobio sam obavijest o rješenju ovrhe od javnog bilježnika u kojemu stoji da su mi poslali i rješenje o ovrsi, ali nisam pronašao u sandučiću obavijest. U obavijesti stoji da će rješenje biti izvješeno na oglasnoj ploči OS i da protekom osam dana postaje pravomoćno. Problem je što ne znam kada će biti istek tog vremena zbog žalbe. Naime, tražbine po toj ovrhi su u potpunosti ispunjene i plaćene prije nekoliko godina i u skladu s nagodbom koja je potpisana!!!! I ovrha je potpuno kriva!!! Kontaktirao sam ovrhovoditelja i rekao je da će povući ovrhu. Trebam li pisati žalbu ili prigovor javnom bilježniku?? Može li se pravomoćno rješenje o ovrsi poništiti neki aktom? Posjedujem sve kopije uplatnica kojima je tražbina namirena i ugovor o mjesečnoj otplati!!
  7. Dobio sam rješenje o ovrsi u vezi regresnog potraživanja, koje je u cijelosti i uredno podmireno. Postoje sve uplatnice! Cifra je identična onoj na nagodbi o plaćanju na rate koju sam potpisao. U kontaktu s osiguranjem rečeno mi je da postoji još neki dug zbog toga što je naknadno isplaćena određena svota novca jednom od oštećenih. Isplata je bila 2005. Nikada nisam dobio nikakav zahtjev ili potraživanje za tu cifru, nego sam jednostavno nastavio uplaćivati potpisani dogovor. U daljnjem tijeku razgovora s prestavnikom osiguranja rekao je da je došlo do greške u predmetu ovrhe i da je predmet ovrhe trebao biti taj iznos isplaćen 2005. godine.I da će povući ovrhu. Nije li to potraživanje u zastari?
  8. Da li je u skladu s ZOR i kolektivnim ugovorom provesti evidentiranje u knjigu dolazaka potpisivanjem, zaposlenika administrativno-tehničkog i pomoćnog osoblja pritom isključujući znanstveno-nastavno osooblje, asistente, stručne suradnike i znanstvene novake.
  9. Da, dijete je 23.3 2010 navršilo 6 godina. Psiholog i logoped se slažu s našim mišljenjem da bi odogodili početak škole. I ja se nadam da ne bi trebalo biti problema, ali ipak tražimo neki savjet u slučaju da odgodu ne dobije. Napominjem da smo potpuno sigurni u svoju odluku!
  10. Dijete je ove godine po zakonu školski obveznik. Rođeno je krajem ožujka. željeli bi svakako odgoditi upis u 1. razred osnovne škole za slijedeću godinu, zbog toga što dijete jednostavno nije emotivno zrelo. U razgovoru s psihologom i logopedom potvrdila su se naša razmišljanja, ali nas je upozorila da liječnička komisiji to možda neće biti dovoljan razlog za odgodu. Koja su naša prava kao roditelja na odluku te komisije? Spremni smo ići i na to da ne upišemo dijete unatoč odluci komisje. Moguće sankcije?
  11. Prije 4 godine izazvao sam prometnu nesreću pod utjecajem alkohola. naravno osiguranje je tražilo regresnu naplatu troškova vezanih s tim događajem. Potpisao sam izvansudsku nagodbu i omogućili su mi oborčnu otplatu. U sudskom postupku slučaj je otišao u zastaru, dakle nisam pravomoćno osuđen za taj prekršaj. Postoji li mogućnost razvrgavanja te sudske nagodbe, zbog toga što je moja krivica određena samo na temelju policijskog zapisnika. Nisu potrebni savjeti tipa da ne pijem više kad vozim i takve primjedbe, jer taj događaj je potpuno promjenio moje viđenje stvari u odnosu alkohol/ vožnja i jednostavno sam prestao konzumirati alkohol. Dakle, naravučenje sam shvatio. Hvala
  12. Kolika je dakle zastra za TTO u prometnoj nesreći. Naime na proljeće će bitii 4 godine odkako sam prouzročio sudar u kojem su se vozači žalili na bolove u vratu i glavobolje.Nikavih vidljivih ozlijeda nije bilo. Stajali pored vozila i čekali policiji gotovo 3 sata. Kasnije se normalno odvezli. Nakon gotovo dvije godine od sudara došao je prekršajni nalog za sudar. Predmet je otišao u zastaru jer nije održano niit jedno ročište i nije donešena pravomoćna presuda u roku od 2 godine od dana počinjenja. Da su ustanovljene TTO kod vozača da li bi već dobio kaznenu prijavu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija