Jump to content

pehista

Korisnik
  • Broj objava

    21
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Mama im pravo bit oslobođena od plačanja poreza na prvu nekretninu, gdje se predaje i kako zahtjev za oslobođenjem, dali postoji neka špranca??
  2. tražila sam savjet, jer moram isplatit bivšeg muža koji me maltretira i ostavio me sa dvoje djece!!! da ga skinem sa one stvari kupila bi manji stan ili dala pola novaca, a zbog kredita mislim da bi bilo najbolje kupit manji stan (i otplačivat hipoteku) ako je uopće to moguće, ovdje sam zatražila savjet jer sam se nadala da ću ga i dobit.
  3. kaj se propinješ na stražnje noge???? a zakaj misliš da je nemoguće dignut sam pola hipoteke na stan??? daj se malo informiraj pa onda galami!!! stan je plačen prodavatelju pola keša a pola je dala banka hipotekarni kredit i stan je u cijelosti isplačen!!! nemaš trunke odgoja u sebi!!
  4. Nekretnina je tek kupljena nije se još vlasništvo upisalo nit platio porez, plačena je pola iz kredita a pola sa gotovinom, sad bi se ta nekretnina morala hitno prodat i kupit neka manja (obiteljski problemi) Šta mi je sad činit? kako zaobići porez na dobit? dali se mora vlasništvo upisivat pa onda ići prodavat? dali se hipoteka može prebacit na neku drugu nekretninu? Molim Vas ako ima ko kakav savjet?
  5. molim Vas kako se obračunava godišni odmor jer sam primjetila da u drugim firmama radnici imaju drugačije obračunavanje godišnjeg odmora (dana) spram moje firme ja naime imam osam godina staža, negdje se i na djecu dobiva dan - dva godišnjeg odmora , dali to ovisi od poslodavca do poslodavca?
  6. radi se o antidekubitus presvlaci za madrac ( protiv magnetnog zračenja) presvlaka je napavljena od neke pjene na strani na kojoj se leži je vuna na doljnjoj strani su nekakve elastike i debeli šavovi, debljina te presvlake je cca 5-8 cm. Na tome je dosta negodno spavat jer je premekano i kćer mi se znoji jer je prevruće (onda se otkriva pa prehladi...) rekli su mi da ga okrenem na drugu stranu a opet na drugoj strani sve žulja i grebe radi šavova. kupila sam na neviđeno jer su prodavatelji došli doma da izmjere jačinu podzemnog zračenjenja. U trenutku narudžbe nisu imali nikakav uzorak niti su mi rekli da ga mogu testirat pa odlučit o kupnji.
  7. prodavatelj ne želi uvažit reklamaciju za proizvod koji je kupljen na neviđeno, ne isprobano i koji košta pozamašnu svotu novaca mada je uplačena samo polovina iznosa. koje su šanse da se reklamacija uvaži jer prodavatelje govori da će se ići na prisilnu naplatu i plačat će se penali jer nisam htijela robu ostaviti kod njih, zašto da ostavim ako mi neće uvažit reklamaciju? ali ja im drugi dio iznosa zasigurno neću uplatit.. imam li ja tu kakvu šansu? i šta bi trebala napravit, uz robu sam dobila samo račun.
  8. možeš, ja sam u sličnoj poziciji . sretno
  9. pa nije ona mlađa punoljetnica, sa 18 si punoljetan. Zar ne? žao mi je cure neka proba sa czsr. ako j eživjela sa oditeljima i ako su se oni brinuli za nju u smislu hrane,odijeće...ako ništa tamo će dobiti barem savjet.sretno
  10. samo da nadodam.... poslala sam prijavu na vođenje cijelog procesa VRHOVNOM SUDU, OPČINSKOM DRŽAVNOM ODVJETNIŠTVU a i ostalima koji su "kao" na strani malograđana sa takvim problemima naravno i pravobraniteljici za djecu koja kao tu nemože ništa....tako se očitovala. tko onda štiti djecu od zanemarivanja (s ove strane zanemaruje ju otac koji ju neželi priznat a i sutkinja koja neželi privest proces kraju) ma.... u pm!!!!
  11. koliko sam shvatila, znači da će mi uzeti 25% od 20.000 e (za toliko sam više prodala nekretninu ) i sad bi trebala dokazivat da sam uložila neku svotu u nju. dali se to odnosi na građenje ili unutarnje uređenje? kako to dokazat?
  12. ja sam u istoj situaciji..... ali nisam pojma imala da toliko uzimaju, kaj to znači da oni uzimaju 25-30% od prodajne cijene nekretnine!!!!!! iso miki koji lopovi!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija