Jump to content

bilogora

Korisnik
  • Broj objava

    64
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala, nema potrebe , još je daleko do rješenje ovog problema.
  2. Ime i prezime Adresa Jmbg Kontakt MF Porezna uprava Područni ured Ispostava Zahtjev za rješavanjem prijave dohodka za ______ god. (za koju vam stoji u IP) Poštovani, molimo vas da sukladno ispalti koja je izvršena 2007. godine, a odnosi se na dohodak od nesamostalnog rada za ______ (pr.2005) godinu izvršite korekciju Rješenja o utvrđivanju poreza na dohodak od___.___.______. godine (klasa)___________, Ur. br._________________. Obzirom da je isplata izvršena sukladno sudskoj odluci, tek u 2007. godini nastale su nove činjenice po kojima tražim ponovni izračun i povrta poreza za navedenu godinu, te Vas molim da po istom postupite. Potpis. Prilog: - Rješenje o utvrđivanju poreza na dohodak - IP obrazac
  3. Točno je, samo sam rekao da na ovoj Sjednici ništa, a normalno da prijedlog daje Vlada. Da li će se to desiti ili ne, skoro ili kasnije ili više nikada, samo su naša nagađanja.
  4. Ako je dnevni red Sjednice Sabora točan na portalu, onda ovaj puta neće biti rasprava o Izmjenama i dopunama ZOPHB, vezano za produljenje roka za PTSP-a.
  5. Šefe ne sumnjam u izračun, samo i mene ova velika slova bodu u oči, a još k tome i "neslužbeno". Zovem Vakulu u pomoč.
  6. Ovo vezano za poreznu prijavu za 2005. god. biti će malo problema. Unatoč i indikatoru "3" koji se pojavljuje u večini slučajeva kod djelatnika Mup-a kojima je isplačena nadoknada za prekovremeni rad. U biti uz rješenje za povrat poreza za 2005. god. normalno ako je imao to kao poreznu olakšicu, uz već ranije popunjenu poreznu prijavu, treba ispuniti novu sa dodanim sadašnjim parametrima, te uz Posebni zahtjev podnijeti područnoj Poreznoj upravi. Malo izgleda smuvano, ali pokušao sam najjednostavnije opisti, a u slučaju odbijenice, normalno pokreće se tužba.
  7. Od velikih slova, gspodin Mrljavac nije uočio da je napomenuta profesionalna nesposobnosr, a caps lock, to treba ukinuti na tipkovnici.
  8. Evo danas gledao od kolege obavijest. Po članku 32 ZOPHB šalje se na reviziju kod LP u MOBMS-a, kod gosp. "T".
  9. Možda sam ja previdio pitanje. Znači nakon prvog DLP i utvrđenog postotka invaliditeta, podnosi se Zahtjev za dodjelu dionica. Negdje postoji i tablica u ovom topicu po kojem postoku i koliko. Ako vam se nadalje postotak povečava, podnosite zajtjev za razlikom, a ako se postotak umanji onda ništa. Znači ne čekaš tri godine, već sa prvim privremenim rješenjem DLP-a. Sory, na previdu.
  10. Sve što je i kolega "dsemovca" napisao odnosi se na pogoršanje bolesti te temeljem toga obnova postupka. Prije ćete biti gotovi, ako obrasce donesete sami. Kompa knjižara i traži obrasce, a ostalo ide svojim tijekom.
  11. Ne bi išlo s privremenim rješenjem, jer u biti nije pravovaljano. Npr. PLP ti odredi 30% invaliditeta, a DLP skine na 20%, postupa se po DLP.
  12. Prvi puta prilagao si obrazac IN-2, gdje je bio i opis radnog mjesta, ovo je malo skračenije, ali opet ga popunjava izabrani liječnik.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija