Jump to content

Sunshine_Sun

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. sin mi ima 15 godina. Prije 2 mjeseca otuđio je iz vlastitog doma iznos od 1.500 kn koji je dao „prijatelju“ koji ima 17 godina da bi od njega otkupio njegov motor quad. Majka tog prijatelja rekla je kako je mislila da on to kupuje uz znanje roditelja. Objasnila sam joj da to nije tako, da očekujem da mi se taj iznos vrati i da je trebala znati da se bez suglasnosti roditelja ne mogu sklapati takvi poslovi. Također sam zahtijevala i od nje i od njezinog sina da mi obećaju da neće imati više nikakav kontakt s mojim sinom. U više nego uljudnom razgovoru oboje su mi to i obećali: - da će predmetni iznos vratiti - da će se kloniti moga sina Prošli tjedana mi je sin opet otuđio 1.600 kn iz vlastitog doma, te je priznao da je istom prijatelju dao 2. ratu za predmetni quad. Kada sam otišla k tom prijatelju, njegova majka mi je rekla da je njezin sin tim iznosom platio svoj račun za mobitel, da oni nemaju novac da bi ga vratili, te da platim još 500 kn i odvezem quad. Postoji li ikakva pravna mogućnost da se navedena djela sankcioniraju i da dođem do svog novca? Navedeni „posao“ je naime moj sin sklopio – bez mog znanja, s otuđenim novcem, bez ikakve potvrde da je dao predmetne iznose. Uz lijepi pozdrav, unaprijed zahvaljujem na savjetu.
  2. Primite najveću moguću ispriku. Ovo je prvi forum u mom životu u koji sam se aktivno uključila i nisam niti tražila pravila za unos podataka jer sam bila uvjerena da mi postavke polja za unos ne bi niti primile tekst veći od dozvoljenog broja znakova ili tekst koji je u krivom formatu. Zaista mi je žao zbog problema koje sam prouzročila.
  3. 2002. sam digla kredit za gradnju kuće kako bih rješila stambeno pitanje svoje obitelji - 3 sina i suprug. IAKO NITI DAN DANAS KAO SAMOHRANA MAJKA TROJE MLT. DJECE NEMAM RIJEŠENO STAMBENO PITANJE, DO SADA NISAM MOGLA DOBITI POVRAT POREZA (OLAKŠICU ZA PLAĆENE KAMATE) jer su me u Poreznoj upravi uputili da je moj suprug u trenutku gradnje prvoga stambenog prostora imao u vlasništvu stambeni prostor, neovisno o površini KUĆA koju smo 2002. započeli graditi u braku mojim kreditom koji i dan danas uredno sama otplaćujem (preko 4.000 kn mjesečno !), – STOJI NEZAVRŠENA od 2005. od kada je pokrenuta brakorazvodna parnica, – A GRAĐENA JE NA ZEMLJIŠTU KOJE JE - sada BIVŠI - SUPRUG DOBIO DAROVNIM UGOVOROM I NA KOJEMU SE NALAZILA JEDNOSOBNA DRVENA KUĆICA SA PODRUMOM. To je dakle bila i ostala NJEGOVA JEDNOSOBNA NEKRETNINA I ZBOG NJE SE I MENI USKRAĆUJE PRAVO NA POVRAT POREZA iako to zemljište pravno gledano nikada nije bilo, niti je danas moje: jer je to SUPRUG DOBIO DAROVNIM UGOVOROM. Građevinsku dozvolu smo dobili za izgradnju ZAMJENSKE NEKRETNINE na tom zemljištu. Brakorazvodna parnica je krajem ove godine postala pravomoćna. Kredit i kamate dakle uredno plaćam, - iako nemam niti kuću (čak niti prvu) – jer se sudska parnica oko te nekretnine u izgradnji vodi već 3. godinu i pitanje je kada će završiti, a samo je suprug upisan kao vlasnik te nekretnine u zemljišnim knjigama (njemu to može dakle biti 2. nekretnina, ali meni će to BITI 1. nekretnina kada sud konačno donese takvu odluku na temelju mog upisa u građevinsku dozvolu i potvrde o kreditu koji sam digla za igradnju te nekretnine. TRENUTNO NEMAM NIKAKVU NEKRETNINU, NITI SAM ISTU IKADA IMALA. DA LI DAKLE SADA MOGU DOBITI POVRAT POREZ KADA VIŠE NEMAM SUPRUGA – jer iako kuća pravno još nije u mom vlasništvu, ipak imam ugovor o kreditu koji sam digla i u potpunosti uložila u tu namjenu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija