Jump to content

Tonči

Korisnik
 • Broj objava

  93
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. ostavinska među nesrodnicima

  Pitanje je da li je na ostavinskoj iza oca raspravljano i o grobnom mjestu i da li ste i njega ustupili ili je majka bila korisnik. Pitanje tko je sada upisan kao korisnik grobnog mjesta. Ako je to otac onda morate pokrenuti ostavinsku za naknadno pronađenu imovinu.
 2. Ugovor o doživotnom uzdržavaNju (?)

  Majka vjerojatno ima neku bračnu stečevinu i ako se to ne obuhvati ugovorom eventualni nasljednici bi je mogli zatražiti kad majka umre. Ne vidim svrhu ugovora ako nema davanja, a uzdržavati se može i bez ugovora.
 3. nadoknada za troškove odvjetnika

  Troškovi bilježnika neće biti uvećani zbog duljine postupka, naplaćuje se po vrijednosti ostavine.
 4. Nasljedstvo

  Obavezno ga mora prijaviti za prijetnju.
 5. posjed neželjenog

  Mislim da je naj jednostavnije da izvadite iz zemljišnika vlasnički list na kojem su upisani ti vlasnici i pošaljete ga u katastar i zatražite promjenu. Oni će upisati u posjedovni list stvarne vlasnik a vi će te postići što ste željeli. Nećete više biti posjednik!
 6. Koji medjusobni ugovor napraviti?

  Što znači kupili smo kuću. Tko se upisao kao kupac, jedan ili oboje. Ako ugovor nije potpisan kupite svaki po pola kuće i tako se upišite u zemljišnik i stvar je riješena.
 7. Dosjelost nakon uzurpacije

  Promjena u katastru se radi na temelju zemljišnog izvatka. Ako ste upisani kao vlasniku u zemljišnik jednostavno zatražite upis u katastar. To se nešto malo plaća, a ako ste to naslijedili iza majke i upisani ste u zemljišne knjige na osnovu pravomoćnog rješenja nasljeđivanju, automatski se upisuje i u katastar i ništase ne plaća. Sestra će isto biti automatski upisana i nije joj potreban odvjetnik.
 8. Koji medjusobni ugovor napraviti?

  Muškarac je oženjen kako piše, kako bi onda bračna zajednica prestala. Mora se razvesti. Ne može imati dvije žene, jednu vjenčanu i jednu nevjenčanu!
 9. pogrešno doodjeljeno nasljedstvo

  Da istina tako piše i u zakonu o grobljima. Nasljeđuje se iza smrti nositelja prava korištenja grobnog mjesta a to je otac koji je tada bio živ a traži se bračna stečevina iza majčine smrti. U međuvremenu, kako sam napisao umro je i otac sa kojim sam imao ugovor o doživotnom uzdržavanju i ja sam sada upisani korisnik grobnog mjesta. Zanima me što će sada biti kada brat u ostavinskoj parnici iza maje koja je prva umrla zatraži korištenje grobnog mjesta kad se nastavi parnica, a otac više nije korisnik grobnog mjesta, nego ja koji sam ga stekao po ugovoru o DU.
 10. Ustupanje nasljedstva-posljedice

  Ako ste ustupili, ustupili ste. To je onda samo njegovo a ugovor možete napraviti a hoće li sa poštivati vidjet će te.
 11. Ustupanje nasljedstva-posljedice

  Plaćat će te pošto da bi ustupili nasljedstvo morate se prvo prihvatiti istog!!!
 12. pogrešno doodjeljeno nasljedstvo

  Da nema odgovora, ostavinska je prekinuta i iako su se stekli uvjeti još nije nastavljena a mjeseci i godine prolaze. Sramota koliko pravosuđe oteže stvar! Inače mislim da bračna stečevina može biti, ali samo na grobnoj "arhitekturi" na spomeniku ako postoji. Inače pravo korištenja u ovom slučaju nije naslijeđeno nego stečeno u braku.
 13. pogrešno doodjeljeno nasljedstvo

  Može li se i na pravo korištenja grobnog mjesta tražiti bračna stečevina?
 14. Županijski sud

  Meni je za dosjelost na općinskom sudu trebalo pet godina, sad su se tuženi žalili i predmet je u Bjelovaru na ŽS tek dvije godine. Kod tebe je to mlađahno!
 15. Oporuka

  Ako stric ima dobru volju može im dati doživotno pravo služnosti, onda su bez brige da se ne može predomisliti!
×