Jump to content

silvi..

Korisnik
  • Broj objava

    27
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Raspored korištenja godišnjeg odmora utvrđuje poslodavac u skladu s kolektivnim ugovorom, pravilnikom o radu, ugovorom o radu i Zakonom o radu. Pri utvrđivanju rasporeda korištenja godišnjeg odmora moraju se uzeti u obzir potrebe organizacije rada, što dakle znači da vaš poslodavac ima mogućnost tražiti od vas da se vratite na posao po isteku rodiljnog dopusta ali isto tako vi imate pravo godišnji iskoristiti do 30. lipnja iduće godine što vam isti ne može uskratiti!
  2. a o kakvom je prekidu riječ? ne samo da vam "smiju dati prekid" već vama ugovor ističe 12.12. i oni uopće nemaju obvezu ga produžiti makar vi i bili trudni! uz to morate biti bar godinu dana u neprekinutom radnom odnosu ili 18 mjeseci u 3 godine čini mi se da bi imali pravo na naknadu plaće zbog komplikacija u trudnoći, u suprotnom imate pravo samo na neki minimalac od 850 kuna pa vi procijenite sami.. ako imate tih godinu dana, isplati se otići na bolovanje prije nego vam istekne ugovor o radu!
  3. poštovani kolege, molim vas za vaše mišljenje ili ako ste upoznati sa sudskom praksom po slijedećem pitanju.. naime, ako su u državnom tijelu ukinuta pojedina radna mjesta te su pojedini radnici bili neraspoređeni tri mjeseca koliko je po zakonu moguće u kom vremenskom roku im nisu nađena nova adekvatna radna mjesta, pa su po proteku tog roka stavljeni na rapolaganje, da bi im nakon toga vremena prestao radni odnos.. imaju li oni pravo na naknadu štete zbog neiskorištenog godišnjeg odmora a uzevši u obzir da je plan godišnjih bio donesen te su isti 1. dio godišnjeg iskoristili? jel im poslodavac prije nego ih je stavio na raspolaganje morao ponuditi da iskoriste ostali dio god. odmora te ne bi li to tada bilo prejudiciranje njihova otkaza? isto, obzirom da su pojedini od tih radnika po proteku roka raspolaganjaostali i nadalje u radnom odnosu!sve obzirom da se za vrijeme trajanja raspolaganja i po proteku istoga godišnji odmor ne može više koristiti.. ispričavam se ako nisam bila dovoljno jasna ali situacija je komplaksna a prakse po tom pitanju nisam našla.
  4. ja nemam iskustva ali imam interes po tom pitanju po i mene interesira, ako je tko polagao da podjeli s nama svoja iskustva..
  5. ja ipak prijavila za 5. mj. .. nadam se da će nam objema biti uspješno.. drži se i nadam se tvojim komentarima nakon ispita!
  6. najveća istina- sve je to individualno.. ja od siječnja učim po 2-3 sata dnevno nakon posla, kao i Liva..dobit ću malo više od mjesec dana kod kuće i svela sam si svu literaturu na ono što sam je osobno (uz pojedine komentare s legalisa) smatrala da će biti dovoljno.. što je kome doboljno vremena -ovisi! ja znam da nekada kada sam baš imala dosta vremena za učenje i spremanje ispita, onda bi ga rastepla jer sam bila preopuštena.. a opet kada bio bila u stisci kao sada davala sam maksimum koncentracije na ono šo imam.. vidjet ćemo.. Liva, jesi poslala prijavu ia za kada?
  7. ako netko od cijenjenih kolega bude 26.02. išao slušati ispit kada je Klier, molila bih ga da nam svima napiše par riječi o ispitivaču i pitanja koja pita.
  8. leonesa, ajd mi pliz proslijedi na moj mail skripte iz kp i kpp ako ih kojim slučajem dobiješ! unaprijed hvala!
  9. javi jel ti stiglo sve.. pozdrav i sretno!
  10. hej, nemoj misliti da ti ne želim poslati .. uistinu nemam ništa više nego je ovdje i skinula sam si izmjene i dopune i ubacujem si ..ja ti nisam baš tip za pravljenje skripti, vrijeme za to uvijek koristim za učenje iz svega..jer dok si ja to sortiram - ode vrijeme..ako hoćeš, ja ću ti mejlati sve što imam pa radi i ti tako..
  11. hej-hej! u to ime pijmo! slažem se s ele!
  12. od skripti imam ono što se može naći na stranicama legalisa, a pošto su nastupile i neke izmjene od kada su rađene, dok radim po skripti pratim i te izmjene.. teško je naći novu skriptu, pa ću još svakako ići po pitanjima i novom zakonu kasnije.
  13. Liva, ja mislim da je u to vrijeme možda i ispitivao Miladin kada i ostali prafesori s faks, ali sad to nije slučaj.. hvala bogu!! sjećam se i ja miladina s faksa.. zgodan ali nezgodan! ali malo gledasm ove izmjene.. nije strašno, pratiš skriptu i baciš pogled što je izmjenjeno..
  14. mislim da možeš prijaviti 45 dana prije nego želiš izaći .. odnosno u roku od 45 dana od prijave ti šalju poziv, a ti možeš izraziti želju hoćeš početkom, sredinom ili krajem roka..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija