Jump to content

Korry

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pa da, nema smisla! Od samog početka cijeli taj cirkus nema smisla. Imaju snimku kamere gdje sam našao novčanik kako leži na polici u dućanu bez vlasika igdje blizu, moj iskaz, iskaz mog svjedoka i iskaz vlasnika novčanika. Sudac je na zadnjem saslušanju rekao da tratim njegovo vrijeme i da sam mogao jednostavno priznati krivnju i da je sve kako vlasnik novčanika kaže i dobiti uvjetnu, ali da ovako nije siguran u tako blagu kaznu. No, da ponovim pitanje - kako da ja tom čovjeku dam što hoće pa da me više ostave na miru? Sivko kaže da pitam DO, to znaći da zovem broj odavde? http://www.dorh.hr/Default.aspx?sec=20
  2. Stvarno ne znam zašto su dvije. Što, samo nazovem centralu u Gajevoj i pitam? Nisam. Upravo tako. Platio bih čovjeku, samo da sve to završi. Dok je cijeli taj cirkus počeo htio sam samo istjerati pravdu, ali okolnosti su se promjenile i više si ne mogu priuštiti povlačenje po sudu. I da, znam da sam bedak. Bio sam kod odvjetnika, tražio je 800kn samo da napiše izjavu plus ne sjećam se koliko za konzultacije, ja nisam imao, nadao sam se da će zdrav razum biti od neke koristi i tako i dalje nemam odvjetnika. (Da ne bi bilo kako nemam za odvjetnika a imam za platiti 'odštetu' - nemam ni to, rješavat ću kreditom) Bilo je doslovno par kuna i hrpa dokumenta, zdravstvena, osobna, pokazi, ne znam što sve ne i masa kreditnih kartica. Sve je vraćeno na info pult. Neće generalno prestati, naravno, ali bude jedan ogroman manje.
  3. Da ne ulazim u duga objašnjavanja, zbog ozbiljnih zdravstvenih problema ne smijem si ni pod razno dozvoliti stresove poput ovog i želim, odnosno moram to završiti ove godine. Koga konkretno moram pitati za podatke i na koji način? U optužnici i njegovoj izjavi stoje različite cifre, pretpostavljam da je bitna ona koja piše u optužnici. Ima li neka procedura oko te kompenzacije 'štete'?
  4. Dobar dan. Ovo je još uvijek aktualno i trebam savjet. Odvjetnika i dalje nemam, nemam ga s čime platiti. Vlasnik novčanika ostaje kod svoje tvrdnje, sudac prijeti zatvorom, a ja sad više samo želim sve to završiti. Uglavnom, želim tom čovjeku dati koliko već traži novaca da me ostavi na miru Prvo pitanje je - može li se to? Ja laički pretpostavljam da može jer je sudac pitao je li šteta kompenzirana ili ne. Drugo pitanje je - kako da to uradim, nemam nikakve podatke od čovjeka, nikad ga nisam vidio uživo i nikad nismo prozborili niti riječi. Imam samo ime i prezime sa sudskih dopisa, nikakav broj telefona ili adresu ili išta. I zadnje pitanje je, kako da saznam svotu koja je potrebna da se to završi jer nigdje ne piše točno?
  5. Je, na snimci se vidi gdje je i kako novčanik nađen, ali se ne vidi vraćanje. snimku su pregledali policajci koji su se bavili slučajem.
  6. Hvala, da, to bi bilo to, kaže dopis da je kazneno djelo krađe, ali ja i dalje ne kužim na koji način se to predlaže? Pismeno? Kome? Navedenoj sutkinji ili..? Moram li u tom dopisu opisivati događaj, izjašnjavati se, pozivati na zapisnik od razgovora ili što?
  7. Mene samo zanima kako treba reagirati na obavijest o dokazivanju kaznenog dijela. I može li se išta po pitanju lažne prijave. Cijela priča je zapravo skroz nebulozna - novčanik je pronađen u trgovini, vraćen na info pultu, 'pronašli' su me preko sigurnosnih kamera, dao sam izjavu u kojoj sam naveo sadržaj novčanika u kojem je bilo nešto sitnih novčanica, dokumenti, kartice itd, u isto vrijeme su popričali sa svjedokom koji je bio sa mnom koji je dao istu izjavu, mislio sam da je tu priča gotova, ali vlasnik novčanika tvrdi da je u novčaniku bilo daleko više novca, cca tisuću eura više i tako dolazimo do ove obavijesti.
  8. Vraćen je na info pult u trgovini.
  9. Molim pomozite savjetom. U kratkim crtama - pronašao sam novčanik, vratio sam novčanik, tjedan dana kasnije na vrata mi je pokucala policija - vlasnik novčanika je prijavio lažnu krađu ogromne svote novca. Sada, mjesec dana kasnije, mi dolazi obavijest o dokazivanju kaznenog djela. U dopisu piše svašta nešto krivo, od svote koja je bila u novčaniku pa do mjesta pronalaska istog i nebuloze tipa ciljanog dolaska u trgovački centar radi otuđivanja imovine. Zatim navode da mogu predložiti postupke dokazivanja i ročište, ali ono što u dopisu ne piše je - kako ja točno trebam reagirati na tu obavijest? Ne spominju se nikakva ročišta, datumi ili rokovi, samo ime sutkinje. Zanima me i mogu li prijaviti lažnu optužbu, kome i kako?
  10. Lijep pozdrav svima. Vec duze vrijeme citam forum, ali eto, sad bi mi i pokoji savjet dobro dosao. Tocnije, imam samo jedno pitanje. Prica je ovakva: Prije tri mjeseca postali smo podstanari u stanu u Zagrebu. Vlasnici su odbili prijaviti nas (ne, nismo imali vremena traziti nekog tko sve radi legalno) uz promumljano objasnjenje da su oni stan kupili kao socijalni slucaj ili tako nesto, i da nas zbog tih povlastica ne mogu prijaviti. Osim toga, odbili su svaki nas zahtjev/molbu da na postanski sanducic dodamo svoje ime, i tako blize i tako dalje sitnice. Prosli mjesec je izmedju nas i iznajmljivaca doslo do nekih nesuglasica (oni zapoceli) i mi smo odlucili iseliti. Prema usmenom dogovoru kod unajmljivanja stana, najavili smo iseljavanje mjesec dana unaprijed i uredno platili stanarinu za sijecanj, posljednji mjesec koji smo planirali provesti u stanu. I tu sad idu problemi. Oni, naime jos od te najave iseljenja potrazuju da im isplatimo cca 600 eura za ciscenje stana dok odemo i za rezije za sijecanj. Nije da bjezimo od svojih obaveza, ali svota je nerealna i mi smo nakanili platiti rezije sa zadnjim danom boravka u stanu (sto iznosi otprilike tisucu kuna) i eventualno platiti cistacice koje ce ocistiti stan, a nikako njima davati toliko novca. Oni se s tim ne slazu i od onda upadaju u stan nenajavljeno, zovu bar pet puta dnevno na telefon, zovu moje roditelje da im oni plate ako mi necemo, prijete se sudom i ovrhama i izvode jos hrpu drugih stvari koje nas kostaju i zivaca i vremena. Ispricavam se na poduzem uvodu, moje pitanje je zapravo - imaju li oni pravo na takvo ponasanje i mogu li zbilja sudskim putem traziti taj novac? Osim toga, postoji li ista sto mi mozemo uraditi da si bar sacuvamo zivce i da nas prestanu tlaciti svakodnevno jos tih preostalih tjedan dana prije nego se iselimo? Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija