Jump to content

scorpw1

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ne znam sada, ali prije pet god sam platio 2 x 200 kn, za bivšu i sebe. Nisam imao Odvjetnika zato sad plaćam oh ho ho više.
  2. Bilo bi zgodno kad bi netko imao odgovor, pošto i mene mući sličan problem u Z. banci. Sa razlikom što ne znam kako je dug nastao (navodno 56.000 na običnu karticu????) a zadnje saznanje je bilo (neslužbeno) da se sve popelo na 56.000 kn duga (Glavnice) + 198.000 kn kamate. Rata ovrhe (1400kn) nije dovoljna pa dug i dalje raste. Banka me prošeće do njihovog Odvjetnika (Privatnika), a on ne smije sa mnom komunicirati pa me prošeće do banke. Usput svako malo Odvjetnik podnese zahtjev za povećanjem Ovrhe, koju nije moguće provesti, pa i njemu još malo " kapne ". Hvala na odgovoru i u moje ime.
  3. DP- 91/08-2 Zagreb, 6. veljače 2008. Poštovani, Zahvaljujemo Vam što ste nam ukazali na problem s kojim se suočila majka koja se na forumu «Legalis» javila pod nazivom Goga123. Ovaj Ured rado će joj pomoći savjetom i uputom te je stoga potrebno da se osobno obrati kako bismo mogli reagirati budući da se iz sadržaja objavljenog na forumu ne mogu identificirati podaci temeljem kojih bismo mogli konkretno reagirati (ime i prezime, prebivalište i drugi relevantni podaci). Iz prepiske na forumu vidljivo je kako je gospođa već savjetovana da se obrati na našu adresu te očekujemo njezino javljanje. S poštovanjem, PRAVOBRANITELJICA ZA DJECU Mila Jelavić, dipl. iur Goga123, javi im se, nemaš šta izgubiti. Sorry nisam ti mogao prije "prosljediti" ovo.
  4. Odlučnost, hrabrost, ustrajnost i czss, a usput i poziv udruzi B.A.B.E. (nevolim ih, ali takve "muške" kao što je Vaš mrzim jer i mi drugi nadrapamo zbog njih, a i klinci). Sretno i očekujte "muke" i prepreke, ali kao što reće mijauvau isplati se.
  5. I moja malenkost bi u tu udrugu, a evo i link za udrugu samohranih očeva http://www.pateros.hr/
  6. darkoh reče: nije problem tehnički dio objavljivanja registra. dovoljno je navesti ime i prezime te pripadnost....... Pa da nam padne napamet i da objave tko je što "dobio" od "povlastica", i kad smo već bezobrazni i imovinsko stanje? Iako nevjerujem da bi bilo od koristi puno, jer kupiš Kuću u mjestu X, ne prepišeš, a Država ti obnovi Kuću u mjestu XY. Da, kad bolje razmislim, netreba nam objava Registra samo bi nas branitelje i "branitelje" više razjedinila. Ma si mislim: "Što me nije Metak kako Bog zapovjeda.", svi bi bili na dobitku uz male troškove. (tamno crni Humor)
  7. pahuljica55 je napisao: .:Ja sam majka, a samim time i psiholoski bitnija za njihov razvoj od oca. (govorim pod pretpostavkom da smo oboje normalni). Aj jaj jaj pahuljice55, a u početku sam mislio da smo na istoj strani, strani dobrobiti nasih klinaca, princeza i prinčeva, pogotovo sa tvojom Temom : "prijedlog promjene zakona - postupak?", sad kad sam ovo gore pročitao si me duboko razočarala da ne kažem uvredila. Majki i očeva ima svakakvih a žalosno je što se tvoje mišljenje uvuklo i u Institucije koje trebaju brinuti o dobrobiti dijece bez predrasuda u spolu roditelja koji smo se odlučili raziči iz bilokojeg razloga.
  8. marko888 Hvala na objašnjenju i svakako ću opet pokušati. No trebate znati da što Zakon ne razlikuje Ž/ M, oni koji ga tumače/ provode razlikuju, a za žalbe i molbe, odvjetnike... često doslovce nema novaca a i treba Zakon poznavati. Ovo ne pišem vođen emocijama (što je česta zabluda i u reali iako sam tih) već iz iskustva, a promjena Zakona po prjedlogu pahuljice55 bi sve to riješila več u startu za buduće "žrtve". Sa "žrtve" mislim na djecu, jer oni nisu tražili da se rode, to je bila odluka nas odraslih pa se trebamo i skrbiti za njih.
  9. Mmmmmmh.... to bi bilo sjajno, prijedlog ti je "prva liga" ali je pre jednostavno (pre jasno) za naše pravosuđe. Još kad bi se "ugurala" i podjela dugovanja nastala u Braku, a ne samo imovina stečena u Braku, bio bi Raj za nas samohrane roditelje. PTSP stavi na stranu jer se često koristi kao izgovor, ako se čovjek posveti borbi za napredak i dobrobit djeteta PTSP uz sve teškoče jedva osjeti, pa ikako nemaš roditelje ni brače/sestre. Znači PTSP je ograničenje koliko si čovjek sam dopusti, ali ne kažem da nije gadan i da se nije teško boriti sa samim sobom, JE. Moj sin če za tri mjeseca navršiti 18 g, a u pet godina nije od majke dobio niti 1000 kn, jer u riješenju o rastavi piše da če davati po svojim mogučnostima, a Sudkinja se složila sa time. Zakoni i centar su "malo drugačiji" za samohrane očeve. (nazalost)
  10. Kako se kod nas sve lako zaboravi, "proda". Kad vidim u Saboru pojedince kako fefljaju, a godinama su mi frfljali u vojarni i znam njihov put i način, sve me nešto oko Srca stegne. No to je druga tema.......a i bolje zaboraviti. dsemovca, može da ti se javim na pwt mail?
  11. Teško mi ti objasniti ali vidi na ovom linku: http://www.infoweekend.com/iDocBiz/webexc/Exc02/Prim0102/PR0102.htm Nadam se da će ti pomoći.
  12. 200 Bodova je 2 Udjela, procitao sam tu na Forumu da je jedan Udio 690-700 kn. Ne garantiram za točnost cijene udjela. ( Čitaj "Čudni Oglasi o Udjelima i Bodovima")
  13. Ako je objava Registra branitelja protuzakonita i "opasna" za branitelje (kao što Jopa reče), a kako ovo protumačiti? Mislim da je i tako dostatno. Moje ime je na popisu i ponosno pokazujem prijateljima taj link, iako se zbog osobne situacije sramim. http://hrvatska.poslovniforum.hr/nn-arhiva/00012/0120d.asp
  14. Ma za tisuću po udjelu da mi je 50% udjela prodati (12.000kn) i ja miran za neko vrijeme.
  15. Hm pan, slažem se da netreba prodavati, ali su neki, kao ja, doista prisiljeni. Znam da takvi svoj problem neće rješiti, ali makar ublažiti.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija