Jump to content

3x

Korisnik
  • Broj objava

    38
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

3x je na 4. veljače 2013 zadnji put osvojio dan.

Posjetitelji rado čitaju što 3x objavi!

  1. Prije otvaranja predstečajne nagodbe započet je ovršni postupak za naplatu kamata koji je otišao u parnicu. Kamate nisu prijavljene u predstečajnu nagodbu i ona je pravomoćno završena bez njih. Parnica je i nakon završetka postupka nastavljena, održano je jedno ročište na kojemu je dužnik izjavio da je nad njim pravomoćno dovršena predstečajna nagodba. Do kad se može izjaviti prigovor završene predstečajne nagodbe u tome postupku, odnosno da li sud po službenoj dužnosti mora na to paziti jer po članku 82. Zakona o predstečajnoj...blablalba ne može se tražiti ono što nije prijavljeno u predstečajnu nagodbu?
  2. 3x

    telefonski imenik

    Evo sa zadovoljstvom obavještavam da je prvostupanjska presuda potvrđena i na drugom stupnju tako da smo uspjeli u sporu!
  3. Ako je netko bi ona provjeri znanja iz javne nabave kod Uprave za javnu nabavu MINGORP molim da mi malo opiše kako to izgleda. Unaprijed hvala.
  4. Ako sam dobro shvatio, molim ispravite me ako griješim ( zaposlen sam u trgovačkom društvu ), redoslijed je ovakav: 1. godina dana staža, 2. prijava Ministarstvu za vježbu pa vježba, 3. još dvije godine staža, 4. prijava Ministarstvu za pravosudni.
  5. Sve gore naznačeno je točno, rok za žalbu je školski primjer prekluzivnog roka. Mene više zanima rok za podnošenje zahtjeva za postupanje upravnog tijela. Da li je rok za podnošenje zahtjeva za pokretanje upravnog postupka, koji je zakonski rok, određen drugim zakonom, prekluzivan?
  6. Hvala Ultra. Sama prijetnja takvom tužbom bila je dovoljna pa su se stvari počele raspetljavati u našu korist. Ali svakako interesantna stvar koja u praksi nije dovoljno razjašnjena.
  7. Da, da li je prekluzivan rok za podnošenje zahtjeva za nešto, koji je određen nekim drugim zakonom na koji se primjenjuje ZUP?
  8. Molim ako netko zna koji rokovi su upravnom pravu prekluzivni, odnosno kako shvatiti da je neki rok prekluzivan ili gdje više o tome pročitati?
  9. 3x

    telefonski imenik

    Moram se pohvaliti da smo na prvom stupnju dobili spor sa Poslovne informacije d.., žalba je bila pa ćemo vidjeti, obavijestim vas.
  10. Molim ako netko zna gdje se nešto ozbiljnije može pročitati o proboju pravne osobnosti ( pročitao sam nešto malo Barbića i prakse VTSRH ) jerbo se oštrim na jednu takvu tužbu. Unaprijed zahvaljujem.
  11. Hvala, u tom smislu sam poslao i upit Upravi za sustav javne nabave pa ću napisati što su mi odgovorili.
  12. Državna komisija za kontroku postupaka javne nabave - DKOM, potvrdila je stav naručitelja da je ponuda neprihvatljiva budući je bjanko zadužnica kao jamstvo za ozbiljnost ponude bila probušena i uvezana u sklopu ponude, sa obrazloženjem da " probušena zadužnica nije valjana, odnosno nevažeća ". AKo će netko pogledati neka vidi na dkom.hr, upisnik - broj UP/II - 034 - 02/09 - 01/745. Ne mogu pronaći u Ovršnom zakonu ili u Pravilniku o zadužnici nekakav stav o tome pa molim mišljenje o navedenom.
  13. 3x

    javno - privatno

    Možda je slučaj iz Zakona o javno privatnom partnerstvu, pogledajte u Narodnim novinama br. 129 iz 2008. godine.
  14. Drži se i piči dalje, olakšice nemoj očekivati, i ja sam krenuo ispočetka i imam dvoje malih klinaca pa sam dogurao skoro do kraja, još 2 komada!
  15. Još malo o ovoj temi. Jedan od hipotekarnih vjerovnika pokrenuo je ovrhu na nekretnini pa se otvara par pitanja: - kakav je položaj stjecatelja koji nekretninu kupi u ovrsi, - kakav je učinak ovrhe na upisane zabilježbe, - ima li osoba u čiju su korist upisane zabilježbe položaj zainteresirane treće osobe u tom postupku?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija