Jump to content

Podnošenje tužbe za neisplaćenu alimentaciju i ovrha?


Johnbon

Preporučene objave

Molim vas ako možete pomozite mi oko ovoga. Imam 23 godine, student sam i ovo je prvi put da moram pokrenuti sudski postupak tako da ovo mi je totalno druga planeta. Moj otac nije redovito plaćao alimentaciju te je prije 12 mjeseci potpuno prestao plaćati . Zbog tog neredovitog plaćanja on meni duguje vise od 100 000 kn plus ovaj iznos od 12 neisplaćenih mjeseci. Što ja sada trebam raditi? Rečeno mi je da odem do suda i da uložim tužbu (ovrhu?) ali je li ja trebam išta drugo uraditi? Vidio sam po internetu da trebam nekakav službeni izračun svih tih neisplaćenih mjeseci i to da priložim sa tužbom, je li to istina ili mogu samo priložiti sve uplatnice koje imam pa da oni tamo odrade izračun? Što ja sada trebam uraditi? Je li trebam podnijeti ovrhu ili tužbu ili oboje? Ispričavam se jer meni je ovo sve jako nejasno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, moj savjet Vam je da se obratite Uredu državne uprave svoje županije radi ostvarivanja prava na besplatnu sekundarnu pravnu pomoć, siguran sam da ćete je i ostvariti s obzirom da ste student i da je spor oko Vašeg uzdržavanja, da to sve prepustite odvjetniku koji će ući u srž problematike, pregledati sve dokumente i relevantne dokaze, i dalje Vas adekvatno zastupati u postupku otvarivanja Vaših prava..

Sretno..!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija