Jump to content

Skrbništvo, rastava braka


Minion777

Preporučene objave

Poštovanje,

Nedavno sam ovdje imala post u vezi supruga i krsenja uvjetne kazne.  

Nakon svega što se izdogadalo, kako je dobio 6mj zabranu prilaska meni te stanu,  napokon sam skupila snagu i otišla na czss te podnijela zahtjev za rastavom. Sve sam im ispričala što se dogodilo,  i naravno oni žele sve sporazumno.  

Imam sigurno preko 600 poruka (najozbiljnije)  koje mi je suprug poslao nakon što je dobio zabranu.  Čak i poruke gdje je napisao i da je ispred kuce,  i pozive u skoro jedan ujutro.. 

Nisam ga prijavila čisto uz razloga što je u nekoliko navrata napisao da odlazi u psihijatarsku ustanovu na liječenje.  Nisam odgovorila na apsolutno ništa.  

U tih milijardu poruka,  samo dva puta je pitao za djecu i na to sam odgovorila,  a ostalo ignorirala. 

Jučer je napokon shvatio da je gotovo,  kada su mu svi objasnili da činom što sam podnijela papire,  sama logika govori da je gotovo između nas. 

E sad,  podstanar sam,  na porodiljnom sam,  tražila sam pomoć od czss što se tiče financijske pomoći plaćanja stana dok mi porodiljni ne istekne i počnem normalno raditi da mogu sve samostalno.  

Danas sam imala razgovor sa suprugom,  čini se sretan,  shvatio je (moje osobno mišljenje je da je psihički skrenuo - ne govorim to kao uvredu,  već stvarno smatram da ima problema tako da mu većinu toga ni ne vjerujem jer u roku pet minuta promijeni i mišljenje i pristup razgovora itd)  da je gotovo.  Zaželio mi sreću.  Rekao da putuje kroz koji dan dan na avanturu sa prijateljima,  ne radi.  Tražio je svoje stvari koje sam pristala mu naravno vratiti (netko će doći po njih).  Činio se sretan,  miran,  govorio kako je napokon slobodan,  ima vremena za sebe itd.  Sve super.  

Naravno,  uslijedila je svađa oko djece.  On nakon svoje avanturice odlazi u drugu državu.  Preseliti će se tamo,  započeti novi život.  Tražila sam iz tog razloga da mi prepusti potpuno skrbništvo da mogu normalno djecu upisati u vrtić,  jednog dana ćemo se i preseliti iz ovog stana i morati ću ih prijaviti na drugu adresu,  a to ništa neću moći ako on nije ovdje da potpise. Odlazi tamo i kako bi sav ovaj proces rastave trajao i duži nego što će biti. 

Prvo jedno pitanje,  ovako,  rekao je da dokle god mi službeno nismo rastavljeni, ja ne smijem upoznati nikoga jer se to smatra prevarom i automatski on dobiva djecu.  Ne govorim da imam nekoga niti da planiram to,  ali tko zna,  možda za tri-četiri mjeseca upoznam nekoga tko će prihvatiti i djecu i mene. Da li ja stvarno nemam pravo nastaviti sa svojom životom dokle god rastava nije okončana?

Sad ću napisati razloge tj argumente zbog kojih smatram da bih trebala dobiti potpuno skrbništvo, i naravno želim da ih vi pročitate i kažete mi iskreno da li imam ikakve šanse.  Radi se o dvije bebe.  22mj i 8mj.

- ima presudu za psihički zlostavljanje,  dobio uvjetnu 6mj i zabranu uznemiravanja također 6mj, prekršio je to u roku od tjedan dana ali ovaj put u prisutnosti djece te dobio 6mj zabranu približavanja 

- sklon je drogama,  alkoholu,  ponajviše marihuani i to u prekomjernim količinama (7-8 joint dnevno) 

- ne vodi brigu o djetetu iz prijašnjeg braka, ne vidi ga,  ne zove ga,  ne pita za njega,  ima ovrhu nad alimentacijom, nedavno je morao i na policiju ići zbog neplaćanja istog

- odlazi u drugu drzavu na neodredeno

- ne pita za djecu,  nije vodio brigu o njima

- sklon je mijenjanju poslova

- vidljivo po porukama i samom ponašanju ima psihičke pomorecaje

Nadam se se brzom odgovoru,  unaprijed zahvaljujem,  prošlog puta ste mi uvelike pomogli! 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana, možete probati, ali je sve stvar suda kako će gledati na činjenice koje navodite i, naravno, kakvu će odluku, temeljem istih, donijeti, vjerujem da Vam to niko sa stopostotnom sigurnošću ne može reći i adekvatno Vam odgovoriti, jer je ipak on roditelj, a djeca imaju pravo na obadva roditelja ma kakvi oni bili, tako da se tu zadire i u pravo djece, ne samo u njegovo pravo na kontakte i sve ostalo što bi izgubio kad bi mu se, u potpunosti, oduzela roditeljska skrb

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, drot13 je napisao:

Što se tiče ostalog, ne, ne može ti on određivati hoćeš li upoznati nekoga niti će to imati negativnog utjecaja na vaše sporove (rastavu i skrbništvo).

Slažem se s ovim, ne ide automatizmom da je on bolji roditelj zato što ste Vi upoznali nekog drugog, to nema veze jedno s drugim, gleda se cjelokupna slika roditelja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija