Jump to content

Skrbnistvo


Maja9999

Preporučene objave

Pozdrav 

Moj izvanbracni drug je proslo ljeto zavrsio u zatvoru.Prosli mjesc mu je odredena kazna od 3 godine.On nije drzavljanin Hrvatske pa me zanima kakva su moja prava kao majke s malodobnom kceri..jer on nezeli potpisati skrbnistvo i svaki put je jako grub prilikom razgovora.

Unaprijed hvala 

 

uređeno: od Maja9999
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako se ne radi o osobito grubom kršenju roditeljskih obveza, roditeljska skrb nad djecom je zajednička u RH, i roditelji koji nisu lišeni prava na roditeljsku skrb je vrše zajedno, samo se određuje da dijete s jednim roditeljem živi, a drugi ima pravo na viđanja i dužnost plaćanja alimentacije. Dakle, trebali biste pokrenuti postupak obveznog savjetovanja pred Centrom za socijalnu skrb, gdje ćete tražiti da se dijete dodijeli da živi s Vama, da njega viđa, a da on plaća alimentaciju u određenom iznosu ovisno o dobi djeteta. Teško je zamislivo da bi, a s obzirom da će morati izdržavati zatvorsku kaznu, dijete bilo dodijeljeno da živi s njim.

Ako se pak radi o osobito grubom kršenju roditeljskih obveza (za što je zatvorska kazna određena), predlažem da javite centru za socijalnu skrb da pokrene postupak lišenja roditelja roditeljske skrbi, tada on više nema nikakva prava prema djetetu, niti da ga viđa ni da živi s njim, ali mu obveza alimentacije ostaje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija