Jump to content

Kuća


Djetelina sa 4 lista

Preporučene objave

Molim vas za savjet u vezi kuće. Vlasnica sam jedne trećine kuće, drugi dio ima moja mama a treći dio tetka. ja živim već 6.god u toj kući a mama i tetka ne zive. Mi nismo napravili podjelu kuče i nezna se tko je vlasnik kojeg dijela. tetka mi je poslala pismo u kojem piše da joj donesem kljuć od kuće. Mama mi je rekla da če ona dati njen dio meni tako da ja budem većinski vlasnik. Zanima me pošto je samo jedan ulaz u kluću i dvorište ,kakva prava ima moja tetka i što ona može jer ja sam joj rekla da joj kljuć ne mogu dati jer se nismo podjelili i da se moramo podjeliti jer ipak ja zivim u toj kući a ona ne zivi. Zanima me dali ona ima prava na kljuć od kuće i kad dođe do podjele imovine jer ona će sigurno mene tuziti dali ona onda može prolaziti kroz moj dio kuće jer jedini je taj ulaz u kuću a to me brine jer ipak su moje stvari u toj kući. Još da napomenem da ona nije za prodaju ona baš želi svoj dio.                                                          Ovim putem vas molim da mi date savjet ili da se znam pripremiti sto me može čekati pa da znam planirati sto mi je činiti dalje. Hvala !!!!! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U ovom trenutku ste svo troje suvlasnici nekretnine u idealnom dijelu. Kada majka pravnim poslom prenese svoj dio na vas, opet ćete vi i tetka biti suvlasnici u idealnim dijelovima, vi u većem a tetka u manjem dijelu kuće. No kako je idealni dio izražen u razlomcima to znaći da se radi o fizički nepodjeljenoj nekretnini pa niste suvlasnik 2/3 koji bi se odnosio na recimo prizemlje i kat a tetka sa 1/3 potkrovlja, nego ste suvlasnici u svojim omjerima svakog dijela nekretnine (kuća+okućnica). Ako baš želi svoj dio najbolje bi bilo ako se možete dogovoriti da uz manje građevinske radove uspostavite vlasništvo posebnog dijela nekretnine, dakle etažirate kuću gdje bi se točno znalo što je čije i što mu pripada.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija