Jump to content
croanton

skladiste, trgovina

Preporučene objave

Pozdrav, htio bih početi prodavati suvenire, odnosno to bi bila kutijica otprilike 10 cm širina i dužina(dakle ne velika) i u njoj bi se nalazilo nekoliko epruveta .Zanima me da li mi je po zakonu potrebno skladiste? tko o o tome odlučuje i da li je ovo sto namjeravam prodaja na veliko ili malo,odnosno što znači jedno a što drugo?Mogu li u poslovnom prostoru to sve držati?Dakle ne bih imao ni štand ni prodavaonicu već bih kada bih napravio taj konačan proizvod prodao turističkim agencijama (uz prethodno dogovorenu suradnju sa njima)  koji bi to nudili gostima svojim.Unutar Hrvatske .

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 1 sat , vodovod1 je napisao:

Da li bi Vi proizvodili te suvenire ili bi prodavali tuđe proizvode?

Neznam da li se to može okarakterizirati kao proizvodnja s obzirom da naručujem kutije sa jednog mjesta, epruvete sa drugog mjesta i papir sa trećeg mjesta.Na meni je to sve ajmo reći spojiti odnosno staviti epruvete u kutiju i napisati poruku i to je t(pola minute posla).Dakle ne naručujem gotov proizvod od nekoga pa prodajem nego je taj proizvod konačan kad ja obavim te radnje.Govorim o nekoliko desetaka tisuća kutija i epruveta.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

To je proizvodnja. Znači da ne morate ishoditi rješenje za minimalno tehničke uvjete za trgovinu, jer vama to skladište koristi isključivo za pohranu, manipulaciju i pripremu svojih proizvoda i robe te za daljnju distribuciju. Znači te uvjete mora zadovoljiti netko drugi(registrirani trgovac)koji će prodavati vašu robu.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Vi ne morate zadovoljiti te uvjete, proizvoditi možete kod kuće u stambenom prostoru(izvod iz Pravilnika koje se djelatnosti mogu obavljati u stambenim prostorijama: 

 Izrada raznovrsnih proizvoda - izrada predmeta za uspomenu i suvenira,izrada umjet-

nog cvijeća od tkanine i papira i izrada cvjetnih aranžmana od umjetnog i suhog cvijeća

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×