Jump to content
markun

privremena nesposobnost

Preporučene objave

moli se za savjet. Naime, kao tvrtka d.o.o. imamo dosta radnika  kada nam djelatnik  od dr. medicine rada donese ili priloži POTVRDU O PRIVREMENOJ NESPOSOBNOSTI ZA RAD  s obvezom provjere zdravstvene sposobnosti npr. za 6 ili 12 mjeseci. Značilo bi da mu moramo osigurati neko drugo odgovarajuće radno mjesto koje u sebi ne sadrži djelokrug rada zbog kojeg je trenutno nesposoban.U pravilu, ima uvijek slobodnih radnih mjesta na koje možemo takve djelatnike privremeno rasporediti, samo se radi o činjenici što takva radna mjesta na koja bi ih privremeno rasporedili temeljem svjedodžbe nose niži koeficijent, posljedično i nižu plaću, sve dok ta nesposobnost traje odnosno dok se ne vrate na osnovni ugovor o radu.

S obzirom da imamo slobodnih radnih mjesta rasporediti radnika na poslove koji sada odgovaraju njegovim radnim sposobnostima, iako to mjesto ima niži koeficijent za izračun plaće, je li radnik zadržava plaću osnovnog ugovora (što bi u ovom slučaju bila veća plaća) iako bi ga premjestili na radno mjesto koje nosi niži koeficijent, odnosno nižu plaću?, pa sve dok nesposobnost traje?

 

ako netko zna, puno hvalaa

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Mišljenja sam da radnik ostvaruje pravo na plaću radnog mjesta čije poslove stvarno obavlja, no sugerirao bih poslodavcu da taj privremeni premještaj regulira aneksom ugovora o radu.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

hvala vam...nego je sad pitanje da li uopće treba smanjivati plaću neovisno koje mjesto obavljao , odnosno da li je ta svjedodžba osnova za aneks i u slučaju da ga odbije potpisati , može li se takvom radniku opravdano ponuditi otkat s ponudom.....?

ako zate, puno hvala na daljnim odgovorima

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

U ovom trenutku, dakle privremene spriječenosti za obavljanje poslova dosadašnjeg radnog jesta, smatram da ne bi bilo osnove za otkaz zbog odbijanja aneksa.

Ali, ako bi ovo postalo trajno stanje, onda poslodavac, a i radnik neće imati izbora - ili novi ugovor ili otkaz.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×