Jump to content

upit


marko marković

Preporučene objave

Ne vidim po kojoj bi osnovi Centar za socijalnu skrb mogao biti pozvan na nasljeđivanje u ostavinskom postupku, moram priznati. Eventualno bi mogli imati založno pravo na nekretnini, a nekretnina prelazi na nasljednika zajedno s tim založnim pravom, tako da i dug prema centru koji je ustanovljen tim založnim pravom prelazi na nasljednika. Nema potrebe da oni budu stranka u ostavinskom postupku. Oni nemaju niti pravo žalbe, jer nisu stranka u ostavinskom postupku, niti u određenom smislu ima zastare, već samo rješenje o nasljeđivanju može postati pravomoćno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

Molim savjet u slijedećoj situaciji. Naime, iza smrti mog oca nasljednik sam ja i maloljetni polubrat (sin iz braka tatine bivše supruge). U nasljedstvu je ostao stan, auto i kredit za otplatiti. Majka mog polubrata je njegova zakonska zastupnica i trenutno se čeka rješenje suda da ona može raspolagati njegovom polovicom nasljedstva. U "pregovaranju" sam ja ponudila da otkupim njegov dio stana (što ona danas hoće, sutra neće). Naime, radi se o autu koji je ostao iza pok. tate koji je neregistriran ali bio ispravan i nalazi se u posuđenoj garaži dok se ne riješi između nas pitanje auta. Naime, zbog dugog stajanja a ne korištenja (oko godinu dana) auto sada i nije u najboljem izdanju i trebalo bi kod automehaničara da se utvrdi što sve nije u redu. Zanima me da li imate prijedlog na koji način da riješim taj auto s drugim nasljednikom. Napominjem da majka maloljetnog nasljednika je prevrtljiva osoba - danas dogovori ovako, sutra onako, tako da sam u nezavidnoj situaciji i ne znam na koji način to mogu riješiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija