Jump to content
Vilijam

Prometna nesreca sa tezom ozljedom

Preporučene objave

Postovani,

Imao sam prometnu nesrecu,dolazio sam sa sporedne ceste,stao na raskrizju,nije bilo nikoga sa lijeve ni desne strane,te sam se ukljucio na glavnu cestu.(raskrizje je u sredini dviju okuka s lijeve i desne strane).Kada sam izasao sa cijelim autom(poprijeko u lijevoj traci), sa moje desne strane je u meduvremenu naislo auto velikom brzinom,pa sam odmah stao da ga propustim,a u tom trenutku prolaska tog vozila s desne strane nailazio je motorist sa moje lijeve strane.Ja sam odlucio do kraja se ukljuciti u svoju desnu traku cim je proslo to vozilo,i to sam napravio,jer sam mislio da me motorist moze zaobici s moje donje strane ,ali motorist je u tim trenutcima me odlucio zaobici te prelazi na moju desnu traku i udara u moje desno svjetlo.Moje auto je bilo tada u trenutku udara cijelo u desnoj traci.Motorist je imao teze tjelesne ozljede nazalost.Vjestak je procijenio brzinu motora 60km/h ,i da sam ja izasao na 43metra od motora.Pretpostavljam da cu biti kriv,pa me zanima koji bi bili ukupni troskovi kazne i sudskih troskova?

Uređeno od Vilijam

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

U tom slučaju, ukoliko niste dosad kazneno osuđivani niti imate povijest teških kršenja prometnih propisa, to se može riješiti i putem kaznenog naloga (pa nećete ni morati pred sud ukoliko nećete prigovarati nalogu) sa uvjetnom osudom (moja procjena je 6-8 mjeseci uvjetno na 1 ili max 2 godine).

Troškovi budu paušal od nekih max 500,00 kn i vještačenje, koje bude iznosilo oko 2-3.000,00 kn.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Hvala puno na brzom odgovoru. Rekli su mi da ce sad podignuti optuznicu protiv mene,pa ce biti sudjenje dalje. Nisam dosad kaznjavan niti slicno. Je li onda ovom iznosu pridodajem i sudske troskove?Ima li smisla uzimati odvjetnika po Vasem misljenju?

Uređeno od Vilijam

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Optužnica se svakako mora podnijeti, no u njoj se sudu može staviti zahtjev za izdavanjem kaznenog naloga, što je svakako najbrži i najekonomičniji način provođenja postupka.

Ukupni troškovi bi realno trebali biti ovi koje sam vam naveo, jer drugih ne bi trebalo biti.

Branitelj ne može škoditi, no ukoliko mislite priznati djelo, ne vidim previše smisla za braniteljem (kojeg ćete ujedno morati sami platiti).

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×