Jump to content

Pravo na godišnji odmor


crnky7

Preporučene objave

Poštovani,

zaposlio sam se 1.3. na ugovor na određeno godinu dana (prvo zaposlenje). Zanima me kada imam pravo na godišnji odmor, odnosno ima li mogućnosti da na godišnji odmor odem tjedan dana u 8. mjesecu tekuće godine (obično se na godišnje u firmi i ide preko ljeta)?

 

Ako da, na koji način se dani godišnjeg preračunavaju poslije?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi ćete ostvariti pravo na puni GO nakon 6 mjeseci neprekidnog rada, a raspored korištenja GO-a je isključiva domena poslodavca, pri čemu on mora voditi računa primarno o organizaciji i potrebama posla, a podredno (koliko je to moguće) o željama radnika.

Dakle, ako je praksa poslodavca da inače odobrava GO tijekom ljetnih mjeseci, onda porazgovarajte s njim o tome da i vi tada iskoristite to pravo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vjerojatno ste me krivo shvatili - vama poslodavac može odobriti GO neovisno o dužini vašeg radnog odnosa, samo što mora voditi računa o stvarima, koje sam naveo gore. Zato treba ljudski porazgovarati s poslodavcem o tome, i ne sad odmah tek kada ste počeli s radom, jer bi poslodavac mogao steći pogrešan dojam o vama, već tamo krajem lipnja možete poslodavca upitati za raspored GO-a.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija