Jump to content
Sign in to follow this  
Anoniman1

Priznaje li policija dokumente na mobitelu

Preporučene objave

Ovako imam pitanje. Jučer sam išao van i jednostavno zaboravio novčanik doma sa svim dokumentima. Iste sam imo u mobitelu slikane što su mi poslali od doma. Kod sebe nisam imao niti prometnu, nit vozačku niti osobnu  u fizičkom obliku . Imao sam više sreće nego pameti pošto me nisu zaustavili. Frend tvrdi da policija da me zaustavila i da sam im pokazao slike bi priznali, a ja tvrdim da su me zaustavili da bi dobio vjv 900 kn kazne zbog ne imanja niti jednog dokumenta ili kolko već je za ne imanje dokumenta. Pitanje konktretno glasi da li policija priznaje slike dokumenata naravno da se vidi sve lijepo ili ako nemaš u fizičkom obliku da mu daš u ruku smatra da nemaš i piše kazne bez obzira što ti imaš na mobitelu sve. 

Eto temu otvorio čisto da riješim nedoumicu s frendom nadam se da nije problem. Uvijek nosim sve sa sobom ,al eto jučer jednostavno zaboravio 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Prometna 300, Vozačka 300, Neimanje osobne 200 kn. Sve skupa 800 kn, odnosno 400 ako se plati na licu mjesta.

Kopija se naravno ne priznaje, jer nema dokaznu snagu javne isprave. Samo kod bilježnika ovjerena kopija ima sukladno zakonu snagu javne isprave.

Možda poneki policijski službenik u nekoj situaciji i prizna neovjerenu kopiju, ali svakako ostvareni su elementi prekršaja i može se kazniti iako je slikano na mobitelu/kopirano itd.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×