Jump to content

Ovrha tuzba protiv suda


Kutjevo1

Preporučene objave

U ovrsnom postupku doneseno je  od strane opcinskog suda Rjesenje o ovrsi 2010 godine koje nije postalo pravomocno. Naime ulozio sam prigovor  na Rjesenje u zakonskom roku, suid je poslao  prigovor na odgovor, alil nikad nije donio rjesenje po prigovoru, tako da rjesenje o ovrsi nije ni pravomocno, a nije ni izvrsno.

Mwedjutim, sud je ipak izdao nalog da se u Zavodu MIO   izvrsi  takvo rjesenje. Zavod je od 2016. godine poceo odbijati od mirovine 50 % mirovine  i odbija taj dio i sada. 

Obzirom da u ovakvoj situaaciji  se nisu stekli uvjeti za protuovrhu, ja bio htio tuziti sud opcinski sud , odnosno sudiju.

Moje pitanje je protiv koga cu podnijeti tuzbu: protiv opcinskog suda ili sudije ili  zajedno, te kojem sudu ću dostaviti tužbu. Koji je sud stvarno nadlezan?

Napominjem da sam i kod suda i kod Zavoda iscrpio sve mogucnosti  da se problem rijesi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

POdnešen je prijedlog za dozvolu ovrhe na temelju mjenice,  koji je  prihvacente je doneseno  Rjesenje o ovrsi na temelju mjenice ( koja nije protestirana). Na to Rješenje u zakonskom roku od 8 dana ulozio sam prigovor, kojim rjesenje osporavam  u cjelosti, iz svih  zakonskih razloga.Osporen je u prigovoru pravni nosnov i visina duga, osporeno je da mjenica bez protesta nije vjerodostojna isprava. Nakon sto je  trazitelj ovrhe dao odgovor, sud umjesto da donese rjesenje po prigovoru  nalaze izvrsenje Zavodu.  Sud nije donio nikakvio Rjesenje, niti zaključak kojiim bi eventualno prigovor odbio ili osvojio, a nije donio ni zakljucak kojim bi eventualno utvrdio dqa prijedlog ovrhe  nije potpun, je mjenica nije protestirana.

U svakom slucaju Zavod postupa po nepravomocnom rjesenju, vec se drzi naloga suda i pod prijetnjom zakonske kazne za  ometanje ovrhe.

Htio bih podnijeti tuzbu protiv sudije ili/i suda za štetu i diskriminaciju, jer smatram da je diskriminiarujeće to što  sud  postupa različito, jer ni u jednom drugom slučaju nije naredio izvršenje nepravomoćnog rješenja.

Bilo bi mi bitno kojem sudu da dostavim tužbu i koga da označim kao tuženog sud ili sudiju ili oboje? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija