Jump to content
bimbo_fimbo

Radni / neradni dani

Preporučene objave

prije 4 sati , Borbena7 je napisao:

Koji su dani određeni kao državni blagdani i neradni dani, uređeno je Zakonom o blagdanima, spomendanima i neradnim danima u RH.

Hvala, ali to znam. Zanima me da li je igdje definirano da su subota/nedjelja neradni dani (koliko vidim u clanku 4 citiranog zakona navodi se 'nedjelja, blagdn, odnosno neradni dan').

Naime, zasto pitam. Dobio sam posiljku iz inozemstva, i s obzirom da u trenutku dostave nisam bio doma, postar je ostavio obavijest o primitku posiljke. U ponedjeljak prosli tjedn me gospodja na salteru u posti u Branimirovoj hladno otpremila rekavsi da oni racunaju subotu i nedjelju kao radne dane, i da su posiljku vratili posiljatelju. Nakon kraceg razgovora, gospodja je rekla: Vama mozda vikend nisu radni dani, ali nama jesu!'. Mislim napisati prigovor posti na ovakvo postupanje (ranije koliko se sjecam nisu racunali vikend u radne dane kod vracnja posiljki), pa me zanima na sto se mogu pozvati. Nazalost, citva ova situacija ce mi stvoriti dosta troskova :(

Hvala puno i lijep pozdrav

Uređeno od bimbo_fimbo

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
Prije 2 minuta, Borbena7 je napisao:

Kad ste dobili obavijest, a kad ste pristupili na šalter?

5. ozujka sam dobio obavijest, 11. ozujka sam pristupio na salter. Ako dobro racunam, 11. ozujka je bio peti dan!

Hvala i pozdrav

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Tako je, do 11.3. do ponoći je pošiljka trebala biti raspoloživa za preuzimanje. Međutim, budući da se radi o pošiljci iz inozemstva, ovdje vrijedi rok od 15, a ne 5 radnih dana, tako da biste u svakom slučaju trebali uputiti prigovor Hrvatskoj pošti i pozvati se na članak 50. stavak 2. Općih uvjeta za obavljanje univerzalne usluge. Evo ih na njihovim stranicama: https://www.posta.hr/UserDocsImages/posta/Dokumenti/2019/Opci_uvjeti_za_obavljanje_univerzalne_usluge-1.3.2019.pdf

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ovako:

 

da li je pošta radila za stranke 10.3., u nedjelju? Ako je, to je Vama bio zadnji dan za podići pošiljku. Ako nije, onda Vam je 11.03. zadnji dan.

Jer računa se radno vrijeme ureda (ali radnog za stranke), počevši od slijedećeg dana nakon kojeg Vam je ostavljena obavijest. Dakle, ako je ostavljena 5.3., počinje se brojiti pet dana od 06.03.. Pa je to 06, 07, 08, 09 i 10.

Odmah da napišem da neki uredi zbilja rade nedjeljom, ja sam u jedan redovito svraćala nedjeljom jer nisam preko tjedna imala vremena (nije u Zagrebu).

Ako je pak rok 15 dana kako tu neki spominju, onda je rok do sutra u ponoć :).

Uređeno od hetta

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×