Jump to content

Oborinske vode


Miklosickristijan

Preporučene objave

Postovani,trebam pomoc u vezi oborinskih voda od susjeda.Naime kupio sam jedno zemljiste koje je gledajuci ispod nekih susjeda tj .teren visi i ja sam nizi od njih te mi njihove oborinske vode rade probleme i stetu posto mi je na cestici vrt..Znaci iznad mene su dva susjeda cije vode idu na moje i ja sam ih usmeno upozorio te smo dosli do zaklj.da ce oni zajedno kroz moje postaviti cijevi i to rijesiti ali se naime javio problem sa susjedom ispod mene koji ima identicnu sirinu kao i ja i on im kroz svoju zemlju neda postaviti cijevi...sve je ostalo na ničem pa molim pomoč..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Spitfire je promijenio naziv u Oborinske vode

A na što bi se te cijevi spojile? Nemate nikakovo drugo rješenje već baš mora preko njegve čestice?

Općenito govoreći susjedi iznad su dogovorno htjeli ispoštovati odredbe čl.113 Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima. No kada bi stali s cijevima na kraju svoje čestice, svi skupa bi kršili odredbe navedenog članka prema njemu. Moguće da očekuje nekakovu naknadu poradi toga pa je probajte ponuditi, naravno uz osnivanje prava služnosti. Ukoliko mu nit to nije u interesu ili mu zahtjevi budu nerealni istu služnost vodova može osnovati sud uz primjerenu naknadu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ta cestica ispod je zadnja prije đungle tj.prije zapustenih zemjist i na njih imaju svi odvode spojene a nedaleko od toga je potok do kojeg onda odlaze te vode,a drugog rijesenja nema trenutno...a taj susjed od ispod nije xa dogovor niti je s kim od nas u dobrim odnosima...ali npr.taj susjed granici sa mnom od ispod i s jedne bocne strane ali to su dvije razlicite cestice,pa sam ja mislio tud proci- znaci prosli bi moju cesticu po mojem rubu kod međe sa tim spornim susjedom i onda bi dosli na među izmedu njegovih dviju čestica pa me zanima dali tu ima kakve zakonske osnove ili ne??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija