Jump to content

Ostavinska rasprava


iscjelitelj13

Preporučene objave

Poštovani,

nedavno je mom suprugu umro tata. Mama je živa, a suprug ima i brata. Prije više godina je mama svoju roditeljsku kuću poklonila suprugovom bratu, a on je potpisao (i to je ovjereno kod javnog bilježnika) da neće tražiti ništa nakon očeve smrti. Mi smo nadogradili kuću u kojoj su živjeli roditelji (sada samo mama), živimo ovdje i brinemo se o roditeljima, odnosno mami. Mama je rekla da bi ona najradije da se kuća, pripadajuće dvorište i zemlja odmah prepišu na moga supruga. Molim objašnjenje, kakav je postupak u tom slučaju. Ja mislim da su, zbog izjave koju je potpisao šogor, moj suprug i njegova mama jedini nasljednici. Osim toga, premda na papiru nije tako, dio kuće koji smo nadogradili ionako je naš (kažem naš jer smo to zajedno radili, nakon vjenčanja.

Hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molila bih neki odgovor. Dodatna je okolnost to što je pokojni nono nećaku koji je kupio teren za kuću (zapravo ruševnu kuću), poklonio tri metra dvorišta kako bi mogao na katu kuće otvoriti prozore (jer je kuća na rubu potkućnice; tako je bilo od starine, ali je bila prizemnica). Nećak danas kaže da tada nije imao novaca da napravi onako kako je trebalo, da se njegovoj parceli pridruže samo ta tri metra, već je, kad je dizao kredit, banka stavila teret na cijelo naše dvorište. Nono je to morao potpisati, ali zapravo nije znao što potpisuje (odgovorno tvrdim). Pokušali smo to riješiti dok je nono bio živ, ali nije nam uspjelo jer je bio jako bolestan. U banci tvrde da treba ponovo izaći geometar i procjenitelj kako bi se ta tri metra odvojila od našeg dvorišta i da će oni onda sa ostatka terena skinuti hipoteku.

Molim savjet. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija