Jump to content

čišćenje dimnjaka za cijelu stambenu zgradu iz moga stana


žana 2015

Preporučene objave

Molim odgovor za sljedeći problem: živim u stambenoj zgradi u prizemlju (nedavno uselila -vlasništvo sina), zgrada ima napravljen otvor za čišćenje dimnjaka za  cijelu zgradu samo u mojoj kupaonici. Dosadašnji stanari su im to omogućavali, a meni to predstavlja remećenje moga  privatnog vlasništva. Da li sam  dužna omogućiti ulazak dimnjačaru i čišćenje dimnjaka iz svoga stana, a istom postoji mogućnost izrade novog otvora u podrumu , tj u zajedničkom prostoru cijele zgrade, koju predstavnik stanara izbjegava uz objašnjenje da su dosadašnji vlasnici to omogućavali i naprosto vrši pritisak da moram pustiti dimnjačara u stan, i  da će me tužiti. Kome da se obratim, molim odgovor.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je to jedini otvor kroz koji se to može raditi, moraš ih pustiti, što je regulirano u aktima lokalne samouprave koji reguliraju dimnjačarske poslove, a inače možeš dobiti novčanu kaznu.

Na koji način je došlo do toga da je to jedini takav otvor? Radi li se o staroj zgradi i o stanu koji je nekad bio zajednički prostor ili...? Pitam čisto zato što je u tom slučaju taj prostor za to bio i predviđen, pa se kod prenamjene u stambeni to moralo riješiti...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

radi se o stambenoj zgradi staroj 10-tak godina, i nikad nije bio zajednički prostor, naprosto su tako stanarima na prvome katu ostavili otvore u kupaonicama, jednoj su gospođi , koja se tvrdoglavo bunila, premjestili otvor u podrumske zajedničke prostorije, za što ima mogućnost i kod moga slučaja, i čak je bilo govora o tome, alo i je predstavnik stanara odustao jer buniti će se i ostali....

a što je s pravom iz Ustava da ti nitko bez sudskog naloga ne smije ući u privatan posjed ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovakvo čišćenje je moguće samo uz prethodni dogovor s Vama. Kako predstavnik stanara nema "sluha" za Vaše primjedbe, predlažem Vam da se pismeno obratite upravitelju zgrade, i da tražite da on zatraži od nekoliko izvođača da naprave ponude za ove radove, tako da se vidi da li je to moguće, koliki je to zahvat i troškovi istog, a potom se dalje možete dogovarati o realizaciji tog projekta. Mišljenja sam da je lakše doći do cilja kada imate jasnu predodžbu o kakvim se točno financijskim "teškim" radovima govori.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija