Jump to content

Pravo na povratnu informaciju vezanu za rezultate psihološkog testiranja za određeno radno mjesto


Esperanso1989

Preporučene objave

Poštovani,

Ukoliko sam sudjelovao na psihološkom testiranju za određeno radno mjesto, imam li pravo od poduzeća koje je provodilo testiranje, zatražiti rezultate testiranja?

Postoji li rok u kojemu mi poslodavac, odnosno organizator testiranja mora dostaviti tražene rezultate nakon što sam im pisanim putem uputio svoj zahtjev za povratnu informaciju? I sto ako moji upit ignoriraju i ne odgovaraju uopće?

Lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što ste od podataka potpisali kod kandidiranja? Možda kakvu privolu da se koriste i obrađuju Vaše osobne podatke i podatke testiranja? Možete i lijepo je tražiti od potencijalnog poslodavca feedback zašto niste prošli na testiranju, ali mislim da iz nijedne zakonske odredbe ne proizlazi obveza poslodavca da Vam te podatke i uruči (osim ako se radi o državnoj službi, tada morate biti informirani tko je prošao).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U principu to je klasična izjava / privola koju svi kandidati koji sudjeluju u selekcijskom postupku ( psiholosko testiranje, test inteligencije, upitnik osobnosti) moraju potpisati gdje svojim potpisom daju izjavu da se rezultati tog testiranja mogu koristiti i obrađivati.

Na toj njihovoj izjavi negdje je stajao “Kodeks etike psihološke djelatnosti” pa sam išao guglati i tražiti taj dokument da vidim što je njime uopce regulirano. Između ostalog, njihov članak 8 kaže da ispitanik ima pravo dobiti povratnu informciju, citiram:

 

“Članak 8.

(1) Na zahtjev korisnika psiholoških usluga psiholog ga je dužan upoznati s rezultatima procjene njegovog psihičkog stanja.

(2) Iznimno, ako psiholog ocijeni da bi upoznavanjem korisnika psiholoških usluga s procjenom njegovog psihičkog stanja, korisnika psiholoških usluga doveo u teže psihičko stanje ili ocijeni da bi nastale štetne posljedice po korisnika psiholoških usluga odnosno po druge osobe iz njegove okoline, psiholog može korisnika psiholoških usluga samo djelomično upoznati s rezultatima ili mu uskratiti informaciju i zatražiti od nadležnih tijela odnosno stručnjaka poduzimanje potrebnih mjera za rje­ša­vanje ocijenjene situacije.”

 

poslao sam mail upit odjelu ljudskih potencijala gdje sam bio na testiranju, međutim ignoriraju moj upit i već 2 tjedna nisam dobio nikakvu povratnu informaciju. U njihovom Kodeksu nisam nigdje vidio da postoji neki odredeni rok u kojemu moraju odgovoriti na upit, odnosno kandidatu dati povratnu informaciju pa ne znam hocu li je ikada i dobiti.

 

Htio sam dobiti povratnu informaciju, cisto radi sebe, da mi mozda ukazu neke mane ili nedostake koje su uvidjeli temeljem rezultata, pa cisto neka povratna informacija meni da vidim na cemu mogu poraditi i ubuduce biti uspjesniji i pozeljniji kandidat.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija