Jump to content

UGOVOR O NAJMU


ellalanne

Preporučene objave

Pozdrav svima, treba mi pravni savjet za jednu situaciju - sad vam objasnim sto se dogada

Radi se o stranom drzavljaninu ( USA) koji je prosle godine pocetkom 8 mjeseca dosao u Hrvatsku. Iznajmio je stan i prema zakonu o strancima taj stan je trebalo platiti godinu dana unaprijed, sto je i napravljeno. Problem je sljedeci, ugovor je sastavljen na godinu dana sa cijenom od 200 E mjesecno, sto je i placeno. Najmodvac je svaki mjesec uzimao 180 E sa pricom da se mora postovati ugovor od 380 E. Taj ugovor ne postoji i nije potpisan. Ovaj od 200 E je potpisan, ovjeren od strane porezne uprave i predan na policiju ( original).

Da pojasnim ovih 380 E - u oglasu za stan bila je cijena 380 E, ali najmodavac je na ugovor stavio 200 E, a ovaj ostatak je ostao na rijecima. Da stvar bude gora, najmodavac je odlucio raskinuti ugovor ranije, dao je otkazni rok do 1.05 ove godine uz objasnjenje da vise nece izmajmljivati bla bla bla, da je u fondu ostalo 430 E (to je ono placeno za godinu dana) i da ce tih 430 E pokriti najam do 1.05 - najam od 380 E. Da ne spominjem da smo prevarni u vezi racuna za struju jer doticna nam nije pokazivala racune, a kad smo je poceli pitati za to onda nije imala izbora i morala ih je pokazati - ispalo je da nam je struju naplacaivala vise. Moram naglasiti da je s nase strane sve uredno placeno. I jos nam je receno da do 1.05 moramo platiti i rezije koje idu. Dobro, to razumijem.

E, sad mene zanima sto se moze napraviti. Da li da budem bezobrazna i ignoriram 380 E sto je receno u 4 oka ili da pokrenem prijavu ? jer ovo sto se dogodilo nije posteno s njene strane - mogla je bar sacekati istek ugovora, a ako ne to trebala bi vratiti ovih 430 E, jer po ugovoru joj je placena godina dana.

Sto vi mislite ? Radi se o strancu koji trazi stalni boravak u RH jer zeli ovdje zivjeti.

Pomagajte. Unaprijed se zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne isplati se. U dogovoru je sudjelovala i jedna i druga strana, što će vjerojatno biti uvelike isticano u eventualnom sudskom postupku, i razlika u novcu nije vrijedna stresa i vremena.

Može se podnijeti prijava poreznoj, ali postoji li kakav dokaz? Npr. je li novac uplaćivan na račun s tom namjenom ili davan na ruke?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija